Китай ще изстреля първата си пилотирана космическа мисия от 2016

...
Китай ще изстреля първата си пилотирана космическа мисия от 2016
Коментари Харесай

Китай подновява пилотираните космически полети с "Божествен кораб"

Китай ще изстреля първата си пилотирана галактическа задача от 2016 година - " Шънчжоу-12 ", от пустинята Гоби през идващите дни, съобщи Ройтерс.

Трима тайконавти ще останат на китайската галактическа станция три месеца. Китайците ще полетят на борда на ракетата Long March 2F.

Това е най-дълбоката и тежка трансформация на ракетата Long March 2. Тя още веднъж има две степени, като първата има 4 мотора YF-20B, а втората един YF-24B, работещи с токсичното гориво диазотен тетраоксид и несъразмерен диметилхидразин.

Към ракетата обаче има прикрепени 4 спомагателни бустера, също работещи с течното токсично гориво. В резултат на това, на ниска околоземна орбита могат да се изведат 8 400 кг, а на геостационарна орбита - 3 370 кг. Досега това е главната ракета за пилотираните задачи на Китай.

" Шънчжоу-12 " значи " Божествен транспортен съд ". Това е третата от 11 задачи, нужни за довеждане докрай на китайската галактическа станция до 2022 година Четири от тях ще бъдат пилотирани.

Китайските тайконавти не са доста известни в чужбина. Заради американски закон, забраняващ на НАСА съдействие с Китай, те не могат да вземат участие в екипажа на Международната галактическа станция.

Китай има упоритости да се трансформира в съществена галактическа мощ до 2030 година През май страната стана втората след Съединени американски щати, спуснала роувър на Марс, две години откакто неин галактически уред кацна за първи път на далечната страна на Луната. Китай възнамерява да изпрати на спътника ни и хора.

Екипажът от трима мъже ще населява главния модул " Тианхъ " ( " Небесна естетика " ) на първата непрекъсната китайска галактическа станция. Това е цилиндър с дължина 16,6 м и диаметър 4,2 м. Планираният тримесечен престой ще усъвършенства китайският връх от 30 дни на орбита, подложен през 2016 година на прототипа на станцията.

Имената на тайконавтите още не са оповестени. Известно е единствено, че те към този момент са летели в космоса.

Китай стартира построяването на галактическата си станция през април с изстрелването на " Тянхъ " - първия и най-големия от трите модула. Тази година ще бъде изстрелян втори автоматизиран товарен транспортен съд до нея и още трима тайконавти, чийто престой ще бъде шест месеца.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР