Китай разкритикува държавния секретар на САЩ Майк Помпео, обвинявайки го

...
Китай разкритикува държавния секретар на САЩ Майк Помпео, обвинявайки го
Коментари Харесай

Китай нападна Помпео заради Хонконг и налагането на диктатура там

Китай разкритикува държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, обвинявайки го в разпространяване на политически неистини, оповестява Анадолската организация, представена от БГНЕС.
По време на конференция в Пекин представителят на китайското външно министерство Лицян Джао съобщи, че Помпео неведнъж е правил неточни мнения по въпроси, свързани с Хонконг и лъжливо е упреквал законните старания на Китай да отбрани националната си сигурност, като добави, че " политическите неистини на Помпео в действителност нямат съображение ".
Джао се базира на мненията на Помпео по отношение на ареста на хонконгския медиен магнат Джими Лай от китайската полиция в понеделник сутринта и последвалото нахлуване над неговия вестник, Apple Daily.
Помпео сподели, че китайският предприемач " не е нищо повече от родолюбец, който желае положителни неща за хората от Хонконг ". Изявлението беше направено малко откакто в понеделник се появиха вести за ареста. Не съм оптимист поради това, което видяхме тази заран... че те ще трансформират това, което вършат, добави държавният секретар на Съединени американски щати.
След като Китай одобри противоречив закон за националната сигурност за Хонконг, полицията извърши доста арести, обвинявайки хората в компрометиране на националната сигурност. Законът получи сурови рецензии от Запада, изключително от Съединени американски щати.
В последното си изказване полицията в Хонконг съобщи, че девет души са задържани от понеделник сутринта по подозрение за нарушавания на закона за националната сигурност. Престъпленията включват сговор с непозната страна или външни детайли, с цел да застрашат националната сигурност, се споделя в изказването.
Говорителят на китайското външно министерство също разкритикува Вашингтон за едностранното отдръпване от Световната здравна организация (СЗО). Изтеглянето на Съединени американски щати от СЗО е различен образец за нейната едностранност, което подкопава интернационалните старания за битка с COVID-19 и има съществено негативно влияние върху разрастващите се страни, които незабавно се нуждаят от интернационална поддръжка, съобщи формалният представител.
Освен това той прикани всички страни да подхващат съответни дейности за отбрана на многостранните връзки и да поддържат СЗО да продължи да играе водеща роля в световното съдействие против COVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР