Китай прие образователен закон за намаляване на двойния натиск върху

...
Китай прие образователен закон за намаляване на двойния натиск върху
Коментари Харесай

Китай прие закон за намаляване на натоварването на учениците

Китай одобри учебен закон за понижаване на " двойния напън " върху учениците от домашните и частните уроци по главните предмети, заяви държавната осведомителна организация " Синхуа ", представена от " Ройтерс ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Новият нормативен акт, чийто текст към момента не е оповестен напълно, прави управляващите по места виновни за това да подсигуряват, че двойният напън ще бъде намален. Той планува родителите да провеждат времето на децата си по този начин, че да имат задоволително време за отмора и извършения и по този метод да бъде понижен натискът и да бъде избегнато прекарването на прекомерно доста време в интернет, отбелязва " Синхуа ".

От тази година китайските управляващи започнаха да възприемат по-покровителствен метод, с ограничения за битка с пристрастяването на децата към онлайн игрите, които бяха окачествени като " нравствен опиат ", и със " сляпото поклонение " пред интернет звезди, отбелязва " Ройтерс ".

В понеделник китайският парламент разгласи, че ще прегледа законодателство за наказване на родители, в случай че децата им демонстрират " доста неприятно държание " или правят закононарушения.

През последните месеци министерството на образованието ограничи броя на часовете, в които децата могат да играят в интернет единствено до един час на ден в петък, събота и неделя. То също по този начин понижи домашните и забрани извънкласните уроци по най-важните предмети в почивни дни, от угриженост за тежкото просветително задължение върху претрупаните деца.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР