Китай прие образователен закон за намаляване на двойния натиск върху ...

Китай прие образователен закон за намаляване на двойния натиск върху

Китай прие закон за намаляване на натоварването на учениците

Китай одобри просветителен закон за понижаване на " двойния напън " върху учениците от домашните и частните уроци по главните предмети, заяви държавната осведомителна организация " Синхуа ", представена от " Ройтерс ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Новият нормативен акт, чийто текст към момента не е оповестен напълно, прави управляващите по места виновни за това да гарантират, че двойният напън ще бъде намален. Той планува родителите да провеждат времето на децата си по този начин, че да имат задоволително време за отмора и извършения и по този метод да бъде понижен натискът и да бъде избегнато прекарването на прекомерно доста време в интернет, означава " Синхуа ".

От тази година китайските управляващи започнаха да възприемат по-застъпнически метод, с ограничения за битка с пристрастяването на децата към дистанционно игрите, които бяха окачествени като " нравствен опиат ", и със " сляпото поклонение " пред интернет звезди, означава " Ройтерс ".

В понеделник китайският парламент обяви, че ще прегледа законодателство за наказване на родители, в случай че децата им показват " доста лошо държание " или правят закононарушения.

През финалните месеци министерството на образованието ограничи броя на часовете, в които децата могат да играят в интернет единствено до един час на ден в петък, събота и неделя. То също по този начин намали домашните и не разреши извънкласните уроци по най-съществените предмети в почивни дни, от угриженост за тежкото просветително задължение върху претоварените деца.

Източник: dnevnik.bg