Китай предупреждава САЩ за възможен военен отговор на посещението на ...

Китай предупреждава САЩ за възможен военен отговор на посещението на

Financial Times: Китай предупреждава САЩ за военен отговор на предстоящото посещение на Пелоси в Тайван

Китай предизвестява Съединени американски щати за вероятен боен отговор на визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван. Съгласно наличната информация, изказванията на китайските управляващи до момента са били в " всекидневен формат ".

По данни на американските медии, Пекин може да се опита да блокира кацането на политика на острова или да прихване във въздуха самолета със спикера на Конгреса.

Китай ускорява предизвестията към Съединени американски щати по отношение на плануваното пътешестване на Пелоси до Тайван, — пишет Financial Times.

По-рано писахме, че визитата на Пелоси в Тайван е планувано за август. Политикът има намерение да се срещне с тайванските управляващи. Анализаторите обаче считат, че Съединените щати не се интересуват доста от полуострова и представителят лети там, с цел да предизвика отговор от Китай, което ще разреши на американския президент Джо Байдън, при положение на „ победа “ над Китай, да избегне импийчмънта.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com

Източник: pogled.info


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg