Китай постави под окръг заради регистрираните там най-много случаи на ...

Китай постави под окръг заради регистрираните там най-много случаи на

Китай отново под блокади заради висока заболеваемост

Китай сложи под окръг поради записаните там най-доста случаи на Коронавирус-19 в финалното огнище на Делта разновидността в страната, защото първичното експлоадиране на северозапад бързо се разраства в цялата страна, съобщи " Блумбърг ".

Властите в Еджин, окръг във Вътрешна Монголия в северозападен Китай,нареди на към 35 700 поданици да останат вкъщиот понеделник и предизвести за наказателна вина, в случай че някой не се подчини на заповедта, заяви държавната телевизия CCTV, цитирайки изказване на локалната власт.

Малкият окръг, граничещ с Монголия, е горещата точка на актуалната зараза, с съвсем една трета от над 150 инфекции, открити през финалната седмица в континенталната част, уточнява БГНЕС.
обвързвани новини9059на 07.02.202018224на 18.05.2020
Блокирането дойде ден след предизвестие от чиновници на Националната здравна комисия, че епидемията ще продължи да се утежнява,след като се популяризира в 11 провинции за към седмица. заяви за 38 заразенис Covid в понеделник, половината от които са открити във Вътрешна Монголия.

Столицата Пекин, в която има десетки нови случаи, проследени назад на северозапад-съвсем не разреши влизането на хора, идващи от всяка точка в страната, за които се оповестява, че имат локални случаи на Коронавирус. Хората, които би трябвало да посетят Пекин от такива региони, би трябвало да дават тест, осъществен не повече от два дни по-рано, и да преминат две седмици на неизяснен здравен мониторинг.

Всички пътувания с трен в Китай, обвързвани с туризма, също са спрени, защото при актуалното огнище вирусът се разпространявабързо измежду туристическите формации.

Източник: pik.bg