Китай отбеляза изненадващ скок на износа миналия месец, след като

...
Китай отбеляза изненадващ скок на износа миналия месец, след като
Коментари Харесай

Китай бележи изненадващ скок в износа

Китай означи неочакван скок на износа предишния месец, откакто международната стопанска система постепенно се отвори след блокирането на вируса, демонстрират данни в петък.
Данните обаче демонстрират непредвиден спад на вноса.
Износът набъбна със 7.2% през юли, демонстрираха митническите данни, разбивайки на пух и прахуляк прогнозите в изследване на Блумбърг за спад с 0.7%. Цифрата също маркира сериозен скок след нарастването с 0.5 % през юни, което също надвиши упованията.
Според анализаторите скокът на заразяванията с ковид в международен мащаб – водещ до налагане на нови ограничения за ограничение в някои страни - и отслабеното външно търсене може да доведат до възобновяване на Китай.
Вносът пада с 1.4 %.
Китайската стопанска система се сви с 6.8 % през първото тримесечие заради блокирането в цялата страна.
Но триумфът в преодоляването на заболяването в страната и облекчаването на ограниченията й помогнаха да се възвърне бързо през идващите три месеца, а Capital Economics съобщи в скорошен отчет, че страната е „ на път да се върне към своя предвирусен път “ до края на годината.
Междувременно комерсиалният остатък на Китай със Съединените щати доближи 32.456 милиарда $ през юли – с 16 % повече по отношение на 27.974 милиарда $ преди година по време на комерсиалната война.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР