Китай обяви най-големия си скок на случаите на коронавирусна инфекция

...
Китай обяви най-големия си скок на случаите на коронавирусна инфекция
Коментари Харесай

Вирусът отново излиза извън контрол в Китай

Китай разгласи най-големия си скок на случаите на коронавирусна зараза за едно денонощие от повече от пет месеца в сряда, засилвайки ограниченията за ограничение, при които четири града са изцяло блокирани, заяви организация " Фокус ", базирайки се на " Ройтерс ".

Повечето от новите случаи са регистрирани наоколо до столицата Пекин, само че провинция в далечния североизток на Китай също е отбелязала повишаване на инфекциите, демонстрират публични данни, на фона на възраждането на епидемията, при което над 28 милиона души са сложени под домашна карантина. Докато китайският град Ухан беше първичният епицентър на пандемията на ковид, която за първи път се появи там в края на 2019 година, през последните месеци Китай значително държеше ковид под надзор.

В сряда Националната здравна комисия регистрира общо 115 нови доказани случая на континента, спрямо 55 един ден по-рано, най-високият дневен приръст от 30 юли. Според нея 107 от новите случаи са местни инфекции. Провинция Хъбей, която обкръжава Пекин, съставлява 90 от случаите, до момента в който североизточна провинция Хейлундзян оповестява за 16 нови случая. Вълната от болести идва преди Лунната нова година през идващия месец, когато стотици милиони китайци нормално пътуват до родните си градове. Очаква се доста по-малко хора да тръгнат на път тази година и доста провинции помолиха служащите мигранти да не пътуват по време на почивката.

" Масивно “ възобновление е малко евентуално по време на празника, в случай че ограниченията за надзор и предварителна защита се ползват вярно, “ съобщи Фен Зиджиян, заместник-директор на Китайския център за надзор и предварителна защита на болесттите, на брифинг за медиите в сряда. Пикът в новите случаи идва, когато екипът от специалисти на Световната здравна организация, изследващи произхода на пандемията, би трябвало да дойде в четвъртък във Ухан. Екипът ще бъде подложен на 14-дневна карантина, оповестиха китайските здравни управляващи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР