Китай обвини Г-7 в политическа манипулация, след като като лидерите

...
Китай обвини Г-7 в политическа манипулация, след като като лидерите
Коментари Харесай

Китай обвини Г-7 в политическа манипулация

Китай упрекна Г-7 в " политическа операция ", откакто като водачите на седемте стопански най-големи страни насочиха рецензии към Пекин, съобщи Би Би Си.

В взаимно изказване в края на тридневната среща на върха водачите на страните от Г-7 приканиха Китай да " зачита правата на индивида и главните свободи ". Обсъдените от тях въпроси включват злоупотреби против уйгурската мюсюлманска малцинствена група и репресиите против прогресивните демократи в Хонконг.

Посолството на Китай във Англия упрекна Г-7 в разпространяване на " неоснователни обвинявания ". " Спрете да клеветите Китай, спрете да се намесвате във вътрешните работи на Китай и спрете да вредите на китайските ползи ", съобщи представител от посолството.

Изявлението на Г-7 включва и редица други въпроси, като да вземем за пример оправянето с коронакризата и стъпки за справяне с изменението на климата. Групата, формирана от Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Англия и Съединени американски щати, прикани Китай да съблюдава правата на индивида в Синдзян, северозападния китайски район, който е дом на уйгурите и други мюсюлмански малцинства.

Според бранителите на правата на индивида над 1 млн. уйгури са депортирани в секрети китайски лагери за превъзпитание, където са подложени на физически и душевен изтезания. Китай отхвърля обвиняванията.

В декларацията на Г-7 още се призовава и зачитането на правата и свободите в Хонконг, където нов закон, признат предходната година, улеснява наказването на протестиращите. Лидерите обявиха, че Хонконг би трябвало да резервира " висока степен на автономност ", както е написано в съглашението от 1997 година

Г-7 също по този начин изиска ново следствие в Китай за произхода на Covid-19.

Китайското посолство във Англия обаче се опълчи на водачите на Г-7, които съгласно него изопачават обстоятелствата и разкриват ``зловещите планове на няколко страни като САЩ``.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР