Китай непрекъснато въвежда забрани. При това от всякакъв тип. Азиатската

...
Китай непрекъснато въвежда забрани. При това от всякакъв тип. Азиатската
Коментари Харесай

Кои са забранените от Китай снимки за публиуване в интернет

Китай непрестанно вкарва забрани. При това от всевъзможен вид. Азиатската страна е фамозна и с цензурата, която постанова във връзка с изявленията в Интернет.
 Do Not Split, митингите в Хонконг, Оскари 2021 и за какво в Китай не разрешиха излъчването на церемонията
Защо Китай забрани излъчването на Оскарите

Комунистическата партия отвръща на удара, както тя си знае - с цензура

Според китайското държавно управление и кървавите митинги на площад Тянанмън в Пекин през юни 1989 година в никакъв случай не са се състояли. Масовите демонстрации в Хонконг на Движението за изменение на закона за екстрадицията през 2019-2020 година са незначителни, а Мечо Пух просто не съществува.

Така в Китай има изображения, които няма по какъв начин да излязат онлайн. Рестрикцията важи и за всички, които даже наподобяват на неразрешените в онлайн пространството облици.
 Снимка 530526

И въпреки всичко, макар строгия надзор, някои от по-креативните консуматори намират метод да заобиколят разпоредбите.

Така да вземем за пример публикации от неразрешени задгранични новинарски уеб сайтове като тези на New York Times и The Guardian, се разгласяват в китайската обществената медия Weibo с фотографии, които са обърнати и/или с преместен фокус.

1. Blocked by WeChat
2. Not blocked by WeChat
— Viola Zhou
Още нещо забавно, свободното качване на фотоси с лика на който и да е било политически водач на Китай пък е неприемливо. Изображенията на ръководещите могат да се видят единствено на публични уеб сайтове, прецизират от Tips And Tricks.

Комунистическата партия в Китай също е извънредно докачлива във връзка с шегите на политически тематики. Затова и генералният й секретар Си Дзинпин не разрешава използването на буквата " n " в интернет - съгласно него тя се отнася до математически знак, който е употребен онлайн, с цел да го осмива.

Заради фотография на Барак Обама и Си Дзинпин, съпоставена в онлайн пространството със среща сред Мечо Пух и Тигър, изображенията на пухкавия и добросърдечен мечок в интернет се изтриват на секундата.

И това единствено част от рестрикциите, за които дебне (предполагаме денонощно) китайското държавно управление в онлайн пространството.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР