Китай назначи хардлайнер, известен със смазването на протестите в континенталната

...
Китай назначи хардлайнер, известен със смазването на протестите в континенталната
Коментари Харесай

Китай назначи хардлайнер за шеф на Агенцията за национална сигурност в Хонконг

Китай назначи хардлайнер, прочут със смазването на митингите в континенталната част на страната, за началник на новата организация за сигурност в Хонконг, оповестиха държавните медии, дни след налагането на наказателен закон на територията, който криминализира несъгласието.

Жен Янсион ще поеме управлението на противоречивата организация за национална сигурност, основана според законодателството, което дава опция на сътрудници по сигурността на Китай да работят намерено в Хонконг за първи път, необвързани от законите на града.

Службата, която има проверяващи и прокурорски пълномощия, ще следи разузнаването, обвързвано с проблеми в региона на националната сигурност и възбуждане на правосъдно гонене, при някои условия ще ги предава на управляващите в континенталната част.

Жен се е издигнал в редиците на локалната власт в южната провинция Гуандун, която граничи с Хонконг, стигайки до длъжността общоприет секретар на провинциалния комитет на комунистическата партия.

56-годишният партиен функционер е прочут като хардлайнер, който смаза постоянно стигащи до принуждение антикорупционни митинги, избухнали във Укан, село в провинцията, през 2011 година

Хонконг беше разтресен в продължение на няколко месеца от големи, а от време на време и насилствени митинги в поддръжка на демокрацията предходната година, придвижване, което Пекин желае да потисне посредством новия закон.

В същия ден Държавният съвет също дефинира Луо Хуининг - понастоящем шеф на Пекинската работа за взаимозависимост в полуавтономния град - за консултант по националната сигурност на новосформираната комисия за национална сигурност на града, управлявана от основния изпълнителен шеф Кери Лам.

Държавният съвет в четвъртък също назначи ветерана в Хонконг, формален чиновник Ерик Чан Куокки за общоприет секретар на комисията.

Комисията - също основана от новия закон - ще следи формулирането на политиката, обвързвана със закона за националната сигурност в Хонконг.

Преди това Чан е бил шеф на основния изпълнителен шеф на Хонконг, преди този момент е бил началник на имиграцията на територията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР