Китай купува рекордни количества евтини руски въглища, въпреки че западните

...
Китай купува рекордни количества евтини руски въглища, въпреки че западните
Коментари Харесай

Китай купува рекордни количества евтини руски въглища: CNN

Китай купува рекордни количества евтини съветски въглища, макар че западните страни постановат наказания на Москва поради нахлуването в Украйна, оповестява CNN .

През април втората по величина стопанска система в света освен закупи повече въглища от Русия, в сравнение с когато и да било преди, само че и отстрани цените за импорт на всички типове въглища - ход, който съгласно анализаторите ще бъде от изгода най-много за съветските снабдители.

Вносът на въглища от Русия в Китай съвсем се е удвоил сред март и април, достигайки 4,42 млн. метрични тона, съгласно комерсиалните данни на Refinitiv. От предходната година насам Русия изпревари Австралия като втори по величина снабдител на въглища за Китай и в този момент обезпечава 19% от вноса на въглища, спрямо 14% през март.

 

Процъфтяващата търговия с въглища дава подтик и на двете страни. Въпреки смелите обещания за справяне с климатичната рецесия, сега Китай се концентрира върху извеждането на стопанската система си от рецесията и се нуждае от въглища за зареждане на електроцентрали и произвеждане на стомана за инфраструктурни планове. Русия обезверено се нуждае от нови клиенти за изкопаемите си горива, защото Западът ги отбягва.

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР