Китай, който Русия търси като съюзник, откакто остана неутрален от

...
Китай, който Русия търси като съюзник, откакто остана неутрален от
Коментари Харесай

Китай: САЩ са главен подбудител на кризата в Украйна

Китай, който Русия търси като съдружник, откогато остана безпристрастен от Запада поради нахлуването си в Украйна, назова Съединените щати " основният подстрекател " на рецесията.

В изявление за съветската държавна осведомителна организация ТАСС, оповестено в сряда, китайският дипломат в Москва Джан Ханхуей упрекна Вашингтон, че е притиснал Русия в ъгъла с многократни разширявания на отбранителния съюз на НАТО и поддръжка за сили, които се стремят да приобщят Украйна към Европейския съюз, а не Москва.

" Като основател и главен подбудител на украинската рецесия, Вашингтон, макар че постанова невиждани всеобхватни наказания на Русия, продължава да доставя оръжие и военно съоръжение на Украйна ", сподели Джан.

" Тяхната последна цел е да изтощят и смажат Русия с продължителна война и тоягата на глобите. "

Разсъжденията на посланика следваха от близко едно от личните оправдания на Русия за нейното навлизане в Украйна, което докара до хиляди смъртни случаи и опустошаването на цели градове, както и кара повече от една четвърт от популацията да напусне домовете си.

Руският президент Владимир Путин пътува до Пекин през февруари, с цел да се срещне с президента Си Дзинпин, до момента в който съветските танкове се струпват на украинската граница, постигайки единодушие за това, което и двете страни приветстваха като партньорство " без ограничавания ", превъзхождащо всеки съюз от времето на Студената война.

В изявлението Джан сподели, че китайско-руските връзки са навлезли в " най-хубавия интервал в историята, характеризиращ се с най-високо равнище на взаимно доверие, най-висока степен на взаимоотношение и най-голямо стратегическо значение ".

Той се опълчи на визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в самоуправляващ се Тайван, който Китай твърди, че е негов, и сподели, че Съединените щати се пробват да приложат същата тактичност в Украйна и Тайван, с цел да " съживят манталитета на Студената война, да сдържат Китай и Русия, и предизвика огромно съревнование и борба на силите ".

" Ненамесата във вътрешните работи е най-основният принцип за поддържане на мира и стабилността в нашия свят ", сподели Джан, прилагайки правилото, с цел да подлага на критика политиката на Вашингтон в Тайван, само че не и нашествието на Русия в Украйна.

Русия назовава нашествието " специфична военна интервенция " и споделя, че е била нужна освен за поддържане на личната си сигурност, само че и за отбрана на рускоезичните от гонене.

Украйна и Западът споделят, че това са безпочвени претексти за имперска нападателна война против комшия, който получи самостоятелност, когато воденият от Москва Съветски съюз се разпадна през 1991 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР