Китай изгуби достъп до световно известни видеоигри като World of

...
Китай изгуби достъп до световно известни видеоигри като World of
Коментари Харесай

Как Китай изгуби игрите World of Warcraft, StarCraft и Diablo III

Китай изгуби достъп до международно известни видеоигри като World of Warcraft, StarCraft, и Diablo III.

Заглавията, които са част от портфолиото на Blizzard, няма да бъдат налични за китайските геймъри от януари 2023 година поради търговски спор с политически нюанси.

Blizzard и китайската комания NetEase притежаваха лицензионно съглашение с 14-годишен период, който към този момент изтича. Двете страни не са съумели да се схванат за удължаването му.
Според Wall Street Journal - една от аргументите пред договорката е противоречие сред Blizzard и NetEase кой да управлява данните, събирани от китайските играчи.Управлението на персонални данни от софтуерните колоси, които имат дейна активност в Китай, е един от най-големите проблеми в връзките сред Пекин и Вашингтон.Вторият сериозен проблем е противоречие по въпроса за собствеността и правата за някои франчайзи на игри.
Съществуващото съглашение изтича на 24 януари 2023. Всички гейминг услуги ще бъдат деактивирани след тази дата. Blizzard ще замрази и продажбите на игри в Китай в околните дни.

Американската компания изяснява казуса с това, че не е реализирана договорка, която да " подхожда на оперативните правила на Blizzard и уговорките към играчите и чиновниците ".

NetEase, на собствен ред, също оповестиха завършек на връзките поради различия по " голям брой основни условия на партньорството, които са свързани с устойчивата работа и главните ползи на китайския пазар и играчи ".
Китайците очевидно са сложени пред приключен факт, защото Blizzard първи афишират отхвърли си да работят с тях.Акциите на NetEase поевтиняха с 10% на борсата в Хонконг след новината за несполучливите договаряния.Двете компании имат обособен контракт за разпространяването Diablo Immortal, която е създадена взаимно сред тях - тя няма да бъде спирана в Китай.
Създателите на World of Warcraft към момента имат късмет да се върнат на китайския пазар, в случай че се спогодят с някой от дребното останали евентуални сътрудници - да вземем за пример главния съперник на NetEase - Tencent.

Това е един от най-големите конгломерати в бизнеса с видеоигри в световен мащаб, като има още чат приложенията Tencent QQ и WeChat, както и стрийминг платформата Tencent Music.
Около 3% от приходите на компанията-майка Activision Blizzard за 2021 година се дължат на продажбите в Китай.Лицензът за техните услуги е съдействал за 10% от приходите на NetEase.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР