Китай изгражда способности, които излагат на риск повечето космически активи

...
Китай изгражда способности, които излагат на риск повечето космически активи
Коментари Харесай

САЩ гледат на Китай като на нарастваща заплаха в Космоса

Китай построява качества, които излагат на риск множеството галактически активи на Съединени американски щати. Това съобщи военачалник Джеймс Х. Дикинсън, отговарящ за Космическото командване на Съединени американски щати, оповестява " Ройтерс ".

По негови думи Китай смята тази област на развиване за решаваща във връзка с своята военна тактика.

Исторически изоставащ в сфера, доминирана от Съединените щати и Русия, през последните години Пекин реализира забележителен прогрес, който разтревожи Вашингтон и други западни страни. Азиатската страна организира даже тестване на противосателитна ракета през 2007 година

Дикинсън изясни, че сходни антисателитни проби, или ASAT, задръстват космоса с парчета.

" Те не престават да построяват качества, които в действителност, почтено казано, излагат на риск множеството от нашите активи в галактическата област. Това фактически е прогрес, в случай че желаете в техните качества ", уточни той, имайки поради Китай.

" Разбирането им е, че космосът е доста значима част освен за тяхната икономическа или за световната икономическа среда, само че и за военната среда. Продължаваме да следим това доста деликатно, до момента в който те не престават да усилват качествата си ", добави Дикинсън.

Китай твърди, че галактическата му стратегия е за мирни цели.

Трима китайски астронавти се завърнаха на Земята в неделя на борда на капсулата " Шън чжоу-14 " след шестмесечна задача на китайската галактическа станция.

Станцията е значим крайъгълен камък в 30-годишната галактическа стратегия на Китай с екипаж, утвърдена за първи път през 1992 година Тя също по този начин отбелязва началото на непрекъснатото китайско обитаване в космоса.

Дикинсън съобщи, че неговото командване, дружно с Индо-Тихоокеанското командване на Съединени американски щати, е фокусирано върху предизвикването, идващо от Китай.

" Единната позиция на съдружниците и сътрудниците е от решаващо значение за противодействието на принудата и подривната активност, които заплашват интернационалния ред, учреден на правила тук, в Индо-Тихоокеанския район и отвън него ", акцентира той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР