Китай изгражда способности, които излагат на риск повечето космически активи

...
Китай изгражда способности, които излагат на риск повечето космически активи
Коментари Харесай

Китай излага на риск космическите активи на САЩ

Китай построява качества, които излагат на риск множеството галактически активи на Съединените щати и счита тази област за решаваща във военната си тактика, сподели през днешния ден ръководителят на Космическото командване на Съединени американски щати, представен от Ройтерс.

Изоставащ исторически в област, доминирана от Съединените щати и Русия, Пекин реализира забележителен прогрес през последните години, в това число тестване на антисателитна ракета през 2007 година, които разтревожиха Вашингтон и други западни страни.

Генералът от американската войска Джеймс Дикинсън, пълководец на Космическото командване на Съединени американски щати, сподели пред публицисти по време на видеоконференция от Хавай, че такива проби с противосателитни ракети задръстват галактическото пространство с парчета. Той приветства също приемането на резолюция на Организация на обединените нации, страните да не организират противосателитни проби с отвесно издигане, създаващи големи полета с галактически боклуци, които заплашват спътниците и галактическите станции.

От четирите страни, които са провели такива проби, Съединените щати бяха единствените, които гласоподаваха в поддръжка, до момента в който Китай и Русия гласоподаваха с „ не “, а Индия се въздържа, напомня Асошиейтед прес.

Дори дребни части метал могат да бъдат рискови и броят на тези парчета нараства неистово. Космическото командване в този момент наблюдава повече от 48 000 обекта в околоземна орбита, в това число спътници, телескопи, галактически станции и парчета с всевъзможен размер, спрямо 25 000 обекта единствено преди три години, сподели Дикинсън, представен от АП.

През 2003 година Китай стана третата страна, изпратила независимо астронавт в орбита след някогашния Съветски съюз и Съединените щати. Оттогава програмата му непрестанно напредва.

Китайската галактическа стратегия провокира необикновени интернационалните рецензии, откакто страната извърши необявен тест през 2007 година, в който употребява ракета, с цел да взриви фиктивен китайски спътник, създавайки парчета, които не престават да бъдат рискови.

„ Те не престават да построяват и построяват качества, които в действителност, почтено казано, излагат на риск множеството от нашите активи в галактическото пространство. Това в действителност е прогрес, можем да се каже, в техните качества ", сподели военачалник Дикинсън, визирайки Китай. " Тяхното схващане (е), че космосът е доста значима част освен за тяхната икономическа или за световната икономическа среда, само че също и за военната среда. Продължаваме да следим това доста деликатно до момента в който те непрестанно усилват качествата си. "

Китай твърди, че галактическата му стратегия е за мирни цели. Трима китайски астронавти кацнаха на земята в неделя на борда на капсулата за наново нахлуване на галактическия транспортен съд Шънжоу-14 („ Вълшебна лодка “), заяви държавният ефирен канал CCTV. Така шестмесечна задача на китайската галактическа станция завърши.

Станцията съставлява значим стадий в тридесетгодишната галактическа стратегия с екипаж на Китай, утвърдена за първи път през 1992 година Тя също по този начин бележи началото на непрекъснатото място на Китай в космоса.

Дикинсън сподели, че неговото командване, дружно с индийско-тихоокеанското командване на Съединени американски щати, е фокусирано върху предизвикването от страна на Китай.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР