Китай има своя собствена орбитална космическа станция, но Националната природонаучна

...
Китай има своя собствена орбитална космическа станция, но Националната природонаучна
Коментари Харесай

Китай ще прави свръхголям космически кораб, обхващащ километри

Китай има своя лична орбитална галактическа станция, само че Националната природонаучна фондация на страната желае учените съществено да обмислят какво е належащо за построяването на „ свръхголям галактически транспортен съд, обхващащ километри “.

В отчет се отбелязва, че съответно това е част от огромен стратегически галактически план, който ще подсигурява „ бъдещото потребление на галактическите запаси, проучването на мистериите на Вселената и оставането на дълготрайна орбита “.

Според схемата на плана, споделен от фондацията, работата се управлява от Агенция под компетенцията на Министерството на науката и технологиите.

Веднага щом новината излезе, тя развълнува китайския интернет, изключително измежду феновете на галактическата научна фантастика. Някои интернет консуматори на смешка го съпоставят със „ звездните кораби “ от филми и телевизионни сериали.

Някои показват, че китайският галактически транспортен съд, който е планиран да бъде с големи размери, ще бъде най-малко 10 пъти по-дълъг от Международната галактическа станция (МКС), която сега е най-големият галактически транспортен съд, летящ в Космоса.

Експертите акцентират, че въпреки компликациите при конструирането на подобен галактически транспортен съд да са огромни, той има необятна вероятност за приложение.

Например, той може да се употребява за създаване на галактическа електроцентрала, което дава опция за огромно генериране на електрическа енергия от Космоса до Земята посредством прекачване на слънчева сила за електричество.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР