Китай и Япония подновиха икономическите преговори на високо равнище след

...
Китай и Япония подновиха икономическите преговори на високо равнище след
Коментари Харесай

Япония и Китай подновиха икономическите преговори след 8 г. застой

Китай и Япония възобновиха икономическите договаряния на високо ниво след пауза от близо осем години в символ на усъвършенстване в техните постоянно хладни връзки, съобщи " Асошиейтед прес ".

Японско-китайският разговор се организира в Токио за първи път от август 2010 година. Китай и Япония бяха показани от външните министри Ван И и Таро Коно. Това е първото посещаване на китайски външен министър в Япония за осъществяване на двустранни диалози от 2009 година.

Днес двамата министри ще съпредседателстват икономическа среща на високо ниво. На напред във времето в диалозите сред китайските и японските публични лица се разискват опциите за икономическо съдействие, включващо търговия и вложения, съобщи организация Киодо.

Китайският външен министър съобщи, че Китай се надява да задълбочи разговора с Япония, в това число посредством огромния инфраструктурен план на Пекин " Един пояс, веднъж ".

Двете най-големи азиатски стопански системи имат причина да си сътрудничат, защото са изправени пред решението на американския президент Доналд Тръмп за въвеждане на вносни мита за техните страни и неговите претенции да отворят повече пазарите си за американския експорт, отбелязва АП.

Японският министър председател Шинзо Абе ще се срещне тази седмица с Тръмп в Съединени американски щати. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР