Китай и Русия на 19 април подписаха в Хабаровск споразумение

...
Китай и Русия на 19 април подписаха в Хабаровск споразумение
Коментари Харесай

Китай строи скоростна жп линия до Владивосток за $12 милиарда

Китай и Русия на 19 април подписаха в Хабаровск съглашение за желание за реализация на план за строителството на скоростна жп линия Владивосток - Муданцзян на стойност 12 милиарда $.

Проект ще бъде направен и сбъднат от китайската компания China Railway Dongfang Group.

За първи път този план бе показан през декември 2017 година. Размерът на инвестицията е 12 милиарда $. Дължината на скоростното железопътно трасе, което съединява китайския град Муданцзян и съветския Владивосток е 380 километра. Предвижда се влаковете да се движат със скорост 250 км в час.

Транспортното оборудване допуска построяването на 12 нови железопътни гари, а общата дължина на мостовете и тунелите на жп линията ще бъде 70 на 100 от трасето.

В подписания през днешния ден документ е заложено финансирането на технико-икономическата аргументация за реализацията на плана.

Реализацията плана ще разреши укрепването на съдействието с Муданцзян и централните китайски провинции, които демонстрират интерес към съветския Приморския край. Целта е да се засилват деловите връзките и туристическия продан, означават локалните съветски управляващи, оповестява vestifinance.ru.

China Railway Dongfang Groupе част от огромния строителен конгломерат -China Railway Int. Компанията е осъществила доста огромни планове в региона на проектирането и строителството на автомобилни и жп пътища, летища, хидроелектростанции, корабостроителници, метро, високи здания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР