Китай, един от най-големите производители и потребители на пластмасови изделия,

...
Китай, един от най-големите производители и потребители на пластмасови изделия,
Коментари Харесай

Китай казва не на пластмасата

Китай, един от най-големите производители и консуматори на пластмасови произведения , възнамерява съществени ограничения, с които да редуцира отрицателния резултат върху околната среда.

Най-голямото бунище в страната, огромно колкото 100 футболни стадиони, към този момент е със напълнен потенциал, 25 годни по-рано от предстоящото. През 2010 година са събрани 60 милиона тона отпадък , формиран единствено и само от пластмасови произведения.

За 2017 година са събрани цели 215 милиона тона отпадък единствено от семействата. А преработването в страната не е на нужното равнище. Именно затова държавното управление разгласи своя проект за идващите пет години. Той включва и ограничения, които влизат в действие незабавно.
 Снимка 462579

Торбичките, създадени от неразградим материал , ще бъдат неразрешени в огромните градове до края на тази година, а от 2022 - и във всички останали обитаеми места в страната. За пазарите, където се продават свежи артикули, възбраната ще влезе в действие до 2025 година

Всички заведения и заведения за хранене също би трябвало да прекратят използването на пластмасови сламки до края на 2020 г . Хотелите би трябвало да прекратят предлагането на произведения за еднократна приложимост до 2025 година
 Снимка 462577

Забраната за произвеждане и потребление на пластмасови торбички, по-тънки от 0.025 мм , съществува ще от 2008 г, написа BBC.
 Pejo 3000, Италия, Алпите и първият ски курорт с цялостна възбрана над пластмасата
Защо този италиански ски курорт забрани пластмасата

Локални ограничения против световен проблем

Китай не е първата азиатска страна, която афишира война на еднократната пластмаса. До 2021 година се чака в цялостен Тайланд да бъде неразрешена използването на пластмасови торбички, сламки, чаши и други сходни произведения. Тази възбрана към този момент важи на остров Бали.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР