Китай атакува язвително САЩ и НАТО, дни преди американският държавен

...
Китай атакува язвително САЩ и НАТО, дни преди американският държавен
Коментари Харесай

Китай яростно атакува НАТО

Китай нападна язвително Съединени американски щати и НАТО, дни преди американският държавен секретар Антъни Блинкън и китайският външен министър Ван И да се срещнат в Индонезия, където ще се съберат външните министри на страните от Г-20, съобщи Асошиейтед прес.

На срещата на върха на НАТО, която се организира предходната седмица в Мадрид, Блинкън упрекна Китай, че се „ пробва да подкопае учредения на правила интернационален ред “, съобщи Българска телеграфна агенция.

Днес представителят на китайското външно министерство Чжао Лицзян сподели, че „ по този начин нареченият учреден на правила интернационален ред, в действителност е фамилно предписание, основано от шепа страни, с цел да бъдат обслужвани персоналните ползи на Съединени американски щати “. Вашингтон „ съблюдава интернационалните правила единствено когато откри за добре “, сподели Чжао и добави че НАТО „ би трябвало да се откаже от сляпата си религия във военната мощност “.

Миналата седмица НАТО за първи път уточни Китай като един от стратегическите си цели през идващото десетилетие. Днес представителят на китайското външно министерство съобщи, че Съединени американски щати „ работят в тясно съдействие с НАТО, с цел да засилят конкуренцията с Китай и да подклаждат групова борба “. „ Историята на НАТО е история на основаване на спорове и водене на войни, на случайно започване на военни дейности и изтребване на почтени цивилни, даже и до ден сегашен “, сподели Чжао. „ Фактите потвърдиха, че не Китай е редовно предизвикателство за НАТО, а в действителност НАТО е тази, която основава все по-голямо редовно предизвикателство за международния мир и сигурност “, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР