Кислородната вода, известна също като водороден пероксид (Х2О2), обикновено се използва

...
Кислородната вода, известна също като водороден пероксид (Х2О2), обикновено се използва
Коментари Харесай

10 неподозирани приложения на кислородната вода

Кислородната вода, известна също като водороден пероксид (Х2О2), нормално се употребява за измиване на рани. Това не е доста, като се вземе поради, че в доста други обстановки това извънредно вещество може да ни помогне. По-долу ще намерите лист на десетте най-прости метода да употребявате водороден пероксид. Някои от тях сигурно ще ви изненадат!

1. Когато получим простуда или грип

Можете да капете ушите си с водороден прекис. Типичната простуда с възпалено гърло стартира с бактерии, които порастват в междинното ухо. Ако успеем да открием този проблем в точния момент, никоя зараза няма да има късмет да се развие. Тази запарка оказва помощ и при деца.

2. За лекуване на заболели синуси

За изплакване на синусите може да се употребява разтвор на водороден пероксид и физиологичен разтвор. Такава примес не предизвиква никакви странични резултати и може да донесе облекчение съвсем незабавно. Добавете 2-3 капки водороден пероксид към 5 мл физиологичен разтвор. Поставете сместа първо в едната ноздра, по-късно в другата. Когато течността навлезе в синусите - може да изпитате мощно парене - това е обикновено. След като изчакате известно време, можете да издухате носа си.

3. Профилактично

Водородният пероксид е най-евтиният артикул на пазара, подобряващ положението на цялото тяло. А точно тялото, което заради заседналия метод на живот, диетата и други фактори, постоянно се бори с дефицит на О2. Следователно, консумирането на една капка водороден пероксид, разводнен в 30-50 мл елементарна вода, няма да навреди на никого. 

4. При миене на зъбите

Приготвянето на паста за зъби от идентична примес от сода бикарбонат и водороден пероксид е доста елементарна и бърза, а самата паста за зъби - извънредно ефикасна и на първо място - без нездравословни флуориди. След като извършите пастата, потопете четката си за зъби в 3% водороден пероксид и измийте зъбите си.

5. При изплакване на устата

Използвайте една чаена лъжичка 3% разтвор, разбъркан с 50 мл чиста вода. Такава примес може да се употребява профилактично и лечебно, когато настъпят някои промени в устната празнина - да вземем за пример афти. Не забравяйте да не поглъщате сместа и да я употребявате при положение на еднократно лекуване. При ежедневна приложимост може да раздразни лигавиците.

6. За къпане

Изсипете 200 грама водороден пероксид във вана с топла вода и по-късно се къпете в тази примес за 30-40 минути един път седмично, с цел да наситете цялото тяло с О2 извън.

7. При кожни болести (екзема, псориазис, атопичен дерматит, акне)

Намазвайте обрива 1-2 пъти дневно с 3% разтвор на водороден пероксид. 

8. За разчистване на повърхности в кухнята и банята

Благодарение на водородния пероксид можете бързо да почистите и дезинфекцирате разнообразни плотове и повърхности в кухнята и банята. Просто разредете водородния пероксид с чиста вода.

9. Премахване на бактериите Е-coli от зеленчуци и плодове

Изсипете 1/4 чаша водороден пероксид и долейте със студена вода в подобаващ съд. Накиснете плодовете и зеленчуците за към 20-30 минути. След това изплакнете и подсушете.

10. Пране

Водородният пероксид е отличен артикул, употребен за избелване и унищожаване на петна от бели тъкани. Добавете 100-200 мл водороден пероксид към пералнята на мястото на белина. Освен че сходно допълнение ще направи облеклата ви бели, то в допълнение ще ги дезинфекцира и ще отстрани петната от тях (включително и петна от кръв, които се отстраняват трудно).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР