Кислородна тръба, захранващи отделение за хора с пневмония, се спука

...
Кислородна тръба, захранващи отделение за хора с пневмония, се спука
Коментари Харесай

Ужасяващ инцидент в Белодробната болница в Троян вдигна на крак спешните служби

Кислородна тръба, захранващи поделение за хора с пневмония, се спука в Белодробната болница в Троян. Инцидентът е станал към 20:30 часа довечера, оповестява Нова телевизия, базирайки се на свои фенове.

„ В двора на Белодробната болница в град Троян се чу гърмеж и прозорците се разтресоха. Излязохме на терасата, виждаше се огън и се чуваше свистене от приключване на газ. Подадохме сигнал на 112 и пожарникарите се отзоваха доста бързо. Чух, че е от кислородни бутилки”, написа Лилия Виделова.

Кметът на града Донка Михайлова удостовери, че няма потърпевши, приключването на газ е овладяно бързо.

"Сигнал до 112 ни подвигна по паника. Бяхме на място със зам. регионалния шеф Илиян Тодоров, с момчетата на Пожарната и районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи. Тръба, водеща към кислородните бутилки, захранващи едно от отделенията на Белодробна болница се е пръснала. Няколкото заболели с пневмонии незабавно са захранени с О2 от кислороден концентратор.

Няма риск нито за хората от квартала, нито за болните ", написа тя в персоналния си профил във Facebook.

Сигнал до 112 ни подвигна по паника. Бяхме на място със зам. регионалния шеф Илиян Тодоров, с момчетата на Пожарната...
Публикувахте от в

На място са екипи на полицията и пожарната. Очаква се на следващия ден сутринта повредата да бъде отстранена.

Междувременно по данни на БНР, Общинският краткотраен действен щаб в Троян заседава изключително довечера поради усложнения през последните дни на приема на пациенти с ковид в двете лечебни заведения в града.

В двете лечебни заведения в Троян са разкрити 92 кревати за лекуване на пациенти с коронаирус - 65 в Специализираната болница за интензивно лекуване на белодробни заболявания и 27 в общинската, които съгласно Щаба са задоволителни, с цел да обезпечат заболеваемостта, макар многото инфектирани лекари и медицински сестри, разясни кметът Донка Михайлова.

„ На този стадий лечебните заведения се оправят, само че медицинският личен състав е претрупан. И това основава от ден на ден усложнения “.

Според щаба и кмета Михайлова лечебните заведения в Троян могат да се оправят с приема на пациенти.

„ Които фактически се нуждаят от болнично лекуване. Истината е, че доста пациенти търсят болнично лекуване най-много поради сигурността, която то им дава, без да е належащо “, сподели Михайлова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР