Кирил Петков ще е част от състава на правителството, което

...
Кирил Петков ще е част от състава на правителството, което
Коментари Харесай

Василев: Петков ще е част от кабинета, който ще предложим, още нямаме 121 депутати

Кирил Петков ще е част от състава на държавното управление, което Асен Василев ще предложи с мандата на " Продължаваме промяната ", в случай че събере задоволителна поддръжка, удостовери самият Василев.

Той отхвърли да даде повече детайлности към структурата и състава на възможното държавно управление, защото към момента няма поддръжката от 121 депутати, нужна за гласуването му в Народното събрание.

На въпрос на БНР какъв брой депутати още е належащо да бъдат уверени да поддържат кабинет " Василев ", съпредседателят на " Продължаваме промяната " отговори:

" Честно казано, сега не престават диалози сред парламентарната група и депутати, тъй че би трябвало с тях да се чуя, с цел да кажа, само че нямаме някакъв значителен прогрес ".

Асен Василев дефинира като " безсмислени " диалози за състав и конструкция на кабинет под негово управление, в случай че няма да бъде подсилен. Помолен за коментар на рецензията, отправена по-рано денем от Христо Иванов от " Демократична България ", че въпросът още не е коментиран сред сътрудниците, Василев съобщи

" Ние сме говорили с Българската социалистическа партия и с господин Христо Иванов, както и с сътрудниците от " ИТН ", които се отделиха от партийната група, че сега, в който имаме поддръжка от 121 депутати, те ще имат подготвеност да приказваме за конструкция и състав ".

Националният съвет на Българска социалистическа партия заседава по отношение на договарянията с " Продължаваме промяната " за сформиране на ново държавно управление. Преди съвещанието Манол Генов, Румен Гечев и Костадин Паскалев не прецизираха дали ще съветът ще поддържа управническата стратегия на възможния нов кабинет: 
" Каква стратегия? То няма да има държавно управление " ;  " И по-късно. Ами несъмнено, щом е писано от Българска социалистическа партия, по какъв начин да не се поддържа ", бяха мненията на социалистите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР