Кирил Петков: Русия в България я мислим за много силна,

...
Кирил Петков: Русия в България я мислим за много силна,
Коментари Харесай

Беновска: Кой сте, Кирил Петков: #Я Путин, I amn’t Baiden! Или: # I’m Biden, я не Путин! Ответьте. Answer

Кирил Петков: Русия в България я мислим за доста мощна, доста мощна. Но нейната стопанска система, действително, е доста лимитирана. Ако погледнете Русия на международната карта, като част от международната стопанска система – ами тя е напълно мъничка! Ако нарисувате картата на света с стопанските системи – тя е напълно мъничка! И де факто какво има Русия?! Има нефт и газ и има оръжия. И в действителност наподобява на една бензиностанция с ракети!

Премиер Петков, нищо персонално. Само си спомних думите на президента Тръмп: „ Глупав човек може да си мисли, че да имаш неприятни връзки с Русия е добре! “

Премиерът на България Кирил Петков по този начин оцени Русия и Путин на 25.2.22–ра в Брюксел, седалището на Европа – на Вторият ден, откакто президентът на Русия Владимир Путин, реши да покаже в деяние на света своя мироглед за геополитика.

Г-н Петков, може те ли да ми отговорите на въпроса: #Я Путин, i amn’t Baiden! Или предпочитате: # I’m Biden, я не Путин! Ответьте. Answer

Задавам този въпрос и към всеки, тъй като откакто президентът на Русия Владимир Путин, реши да покаже в деяние на света своя мироглед за геополитика, всеки би трябвало да си отговори на въпроса: #Я Путин, i amn’t Baiden! Или предпочитате: # I’m Biden, я не Путин! Ответьте. Answer

25.4.22–ра, Първият ден, откакто президентът на Русия Владимир Путин, реши да покаже в деяние на света своя мироглед за геополитика, в София, столицата на България, 47 Народно събрание се изрече:

Декларация

Народното събрание на Република България,

· като взима поради устава на Организацията на обединените народи

· като стъпва върху резултатите от Хелзинкския развой и заключителния акт на конференцията от 1 август 1975 година и обвързваните с него следващи документи на ОССЕ

· като регистрира постигнатите договорености написани в Минския меморандум от 19 септември 2014 година и пакета ограничения за използване на минските съглашения, признати и подписани на 12 февруари 2015 година

· като напомня текстовете на Будапещенския меморандум за гаранциите за сигурността по отношение на присъединението на Украйна към Договора за неразпространение на нуклеарно оръжие от 5 декември 1994 година

· като остава на поредни позиции, подкрепящи суверенитета, териториалната целокупност и демократичното развиване на Украйна

ДЕКЛАРИРА:

· Категорично осъжда грубото нарушаване на интернационалното право от страна Руската федерация и похищението против териториалната целокупност посредством военна намеса против Украйна.

· Подкрепя сътрудниците и съдружниците си в Европейски Съюз и НАТО при разискването на пакет от ограничения, в това число наказания, за деескалация на спора.

· Подкрепя българското държавно управление да предприеме нужните ограничения, съответстващи на сериозността против провокациите към интернационалната архитектура за сигурност.

· Подкрепя българското държавно управление да обмисли и предложи помощ за Украйна, кореспондираща с опциите на българската страна.

· Подкрепя българското държавно управление да упорства отбраната на живота и здравето на цивилните жители от района да бъдат безспорен приоритет.

· Подкрепя българското държавно управление да спомага за приемане на незабавна помощ на живеещите в Украйна български жители и българи с украинско поданство, в това число при нужда от евакуация.

· Очаква българското държавно управление да предложи и показа проект за справяне с следствията от военните дейности.

· Настоява Руската федерация неотложно да приключи военните дейности и да се върне към съблюдаване на интернационалното право в цялостен размер.

Какво се случи преди този момент:

Първо: На 24.2.22 светът осъмна с 2 вести. НАТО: „ Русия нападна Украйна “. Президентът Владимир Путин: „ Обявявам специфична военна интервенция. Призовавам украинските военни да сложат оръжие и да се приберат у дома “.

В, Путин съобщи: „ Обстоятелствата изискват от нас да предприемем решителни и незабавни дейности. Народните републики от Донбас се обърнаха към Русия с молба за помощ. В тази връзка, в сходство с член 51, част 7 от Устава на Организация на обединените нации, с утвърждението на Съвета на федерацията и в осъществяване на договорите за другарство, утвърдени от Федералното заседание, взех решение да проведа специфична военна интервенция. Плановете на Русия не включват окупацията на Украйна, само че Русия ще се стреми към нейната демилитаризация “.

Украинското Външно министерство му отговори: Мощни гърмежи се чуват в Киев и Харков. Украинската столица е обстрелвана с балистични ракети. Хората в Киев са призовани да потърсят бомбоубежища. Руски военни коли, в това число бронирани, са пресекли нелегално границите на Черниговска, Сумска, Луганска и Харковска област. Те са влезнали през Русия и Беларус. Украински военнослужещи се бият с врага в региона на обитаемоте места Копани и Иваново, Херсонска област. Въоръжените сили на страната са отблъснали съветска офанзива в Шастиа, Луганска област. Унищожена е съветска техника. Убити са „около 50 врагове“, Шести съветски аероплан е свален в региона на Краматорск, Донецка област.

Второ: Президентът на Украйна Володимир Зеленски се обърна към нацията:

Володимир Зеленски: Уважаеми съграджани, тази заран влезе в историята, само че тази история е доста друга за жителите на нашата страна и за съветските жители. Ние прекъснахме дипломатически връзки с Русия. Украйна се пази и няма да отдаде свободата си, каквото и да си мислят в Москва. За украинците независимостта и правото да живеят на своята земя по своята воля е най-висшата полезност. Русия подло и самоубийствено, рано сутринта, атакува нашата страна, по този начин, както направи фашистка Германия през Втората международна страна. От през днешния ден нашите страни са от двете страни на международната история. Руската страна стои на страната на злото, само че към момента доста зависи от съветския народ. Те сами ще избират на чия страна всеки от тях персонално ще застане. Всички, които в Русия още не са изгубили съвестта си – време е да излязат и да заявят митинга си срещу тази война, срещу войната с Украйна!

Трето: Към Украйна се обърна и съветският президент Владимир Путин:

Владимир Путин: Който се опита да ни попречи и още повече да сътвори закани за страната ни, нашият народ би трябвало да знае, че отговорът на Русия ще бъде неотложен и ще докара до такива последствия, с каквито в никакъв случай не сте се сблъсквали в историята. Скъпи приятели, вашите татковци, дядовци и прадядовци не се бориха, с цел да пазят нашата татковина за днешните неонацисти да завземат властта в Украйна. Вие положихте клетва за честност на украинския народ, а не на една антинародна хунта, която ограбва и тормози личния си народ. Не изпълнявайте незаконните ѝ заповеди. Призовавам ви незабавно да сложите оръжие и да си отидете у дома!

Четвърто: Проговориха и:

Американският президент Джо Байдън:Светът ще потърси отговорност на Русия за подхванатото военно нахлуване против Украйна. Руските дейности ще доведат до пагубна загуба на живота на доста хора.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг: Съюзниците ще се съберат, с цел да обсъдят отговор на съветските нападателни дейности.
Стоим до народа на Украйна в тези ужасни времена. Пактът ще направи всичко допустимо, с цел да отбрани съдружниците си. „

Британският външен министър Лиз Тръсосъди остро „ужасяващата и непредизвикана атака“, подхваната от съветския президент Путин против народа на Украйна.

Канадският министър председател Джъстин Трюдопризова Русия да прекрати неотложно всички враждебни и провокативни дейности против Украйна и да изтегли всички военни и съпътстващи сили.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш: Решението на Руската федерация да признае по този начин наречената „независимост“ на Донецка и Луганска област и последвалите дейности са нарушавания на териториалната целокупност и суверенитет на Украйна и са несъвместими с правилата в Хартата на Обединените народи.

Председателя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен:Президентът Путин връща войната в Европа. Целта на Русия не е единствено Донбас, задачата е освен Украйна, само че и стабилността в Европа и целият интернационален мир. И ние ще потърсим отговорност от президента Путин за това. По-късно през днешния ден ще представим за утвърждение на европейските водачи пакет от огромни и целенасочени наказания. С този пакет ще се насочим към стратегически браншове на съветската стопанска система, като блокираме достъпа им до технологии и пазари, които са от основно значение за Русия. Ще отслабим икономическата база на Русия и способността ѝ да се модернизира. Освен това ще замразим съветските активи в Европейския съюз и ще спрем достъпа на съветските банки до европейските финансови пазари. Подобно на първия пакет от наказания, ние тясно ги координираме с нашите сътрудници и съдружници — Съединените щати, Обединеното кралство, Канада, само че също по този начин да вземем за пример с Япония и Австралия.

Румен Радев, президент на България:

Както знаете в ход е пълномащабна, стандартна интервенция на Руската федерация с всички вероятни сили и средства, с нанасяне на удари по сериозната инфраструктура и значими обекти на територията на цяла Украйна. Това е безусловно неприемливо, в 21-ви век в Европа да летят стратегически бомбардировачи, ракети, въздушни и морски десанти с удари по суверенна страна! Категорично неприемливо! Оценихме по данните на всички служби, че все още няма директна военна опасност за сигурността на Република България. Изключително значимо – България няма да допусне и ще работи интензивно за своята отбрана в границите на НАТО, въобще в системата за национална и групова сигурност. В ход към този момент са съвещания в съюзен формат в границите на НАТО.

Кирил Петков, министър председател на България:

И дано ясно да кажа от интернационален проект – осъждаме остро, остро дейностите на Руската федерация! Това е неприемливо и България ще бъде сътрудник, от който може да се чака, че ще приказва в един глас с Европейски Съюз и НАТО. Аз през днешния ден в 8 часа ще бъда в Брюксел и отговорът на Европейски Съюз ще бъде в един глас.

Бойко Борисов, водачът на ГЕРБ: Войната е реалност и би трябвало да бъдем единни.

Руското посолство у нас разгласява позииция на външното министерство „във връзка с изказаната от Генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш след редица изказвания на западните политици рецензия на решението на Президента на Руската Федерация за признание на Донецката и Луганската Народни Републики като самостоятелни държави“.

Елеонора Митрофанова, дипломат на Русия в България написа:

Настойчиво призоваваме Генералния секретар и сътрудниците му да съблюдават прецизно единомислещо утвърдените от Общото заседание принципи“.

А, Ахмед Доган, почетен ръководител на Движение за права и свободи, пък, беше декларирал на 17 декември 2015 година:

Аз към този момент надълбоко се колебая, най-малко в някои връзки, не изцяло, несъмнено, дали ще има въобще Европейски съюз. Досега Европа не е посочила, че има дълбока вътрешна мотивация да трансформира Европейски Съюз в обединен общ индивид с геополитически мащаб. Например, има разнообразни спорове по света, във връзка с които европейската позиция се свежда до самооправдание, тъй като Европейски Съюз е джудже във военно-политическо отношение…

Но, уважаеми сътрудници, рецесията, която стартира преди 6-7 години се задълбочава и то доста съществено, придобивайки доста странни форми, към този момент отвън сферата на финансите и стопанската система. Според мен, рецесията мимикрира и се развива към политическа рецесия в планетарен мащаб. Защото тя поражда, задава и продуцира условия, които слагат под подозрение политическия ред в света. Еднополюсният модел на света не може да остане в този си тип с безапелационната доминация на Съединени американски щати. Китай се развива доста съществено и нападателно. И, несъмнено, Русия. И това се случва на фона на пасивната политика на ЕС… Утвърждаването на Русия е необратим развой, който желая да наблюдавате. Русия ще направи всичко допустимо тази линия да продължи и, в случай че е належащо, даже силово. От тази позиция бихме задали въпроса за НАТО – съответна система за защита ли е? Аз единствено ви поучавам – не приемайте нещата инерциално, като блуждаещи политически клишета в нашия динамичен свят.

С други думи, международният ред с един геополитически полюс е на път да се преобразува доста съществено. Вероятно ще бъде многополюсен. Но в този подтекст Европейски Съюз е в положение „ заспи “ и се чуди какво да прави и къде да се закачи.

Г-н Петков, може те ли да ми отговорите на въпроса: #Я Путин, i amn’t Baiden! Или предпочитате: # I’m Biden, я не Путин! Ответьте. Answer

Задавам този въпрос и към всеки, тъй като, откакто президентът на Русия Владимир Путин, реши да покаже в деяние на света своя мироглед за геополитика, всеки би трябвало да си отговори на въпроса: #Я Путин, i amn’t Baiden! Или предпочитате: # I’m Biden, я не Путин! Ответьте. Answer

Аз съм Беновска. И запитвам.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР