Кирил Петков еднолично създава корупционна среда в МРРБ. Това каза

...
Кирил Петков еднолично създава корупционна среда в МРРБ. Това каза
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Кирил Петков еднолично създава корупционна среда в МРРБ

Кирил Петков еднолично основава корупционна среда в Министерство на регионалното развитие. Това сподели ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов по време на брифинг в Народното събрание. По думите му Петков се пробва да овладее Министерство на регионалното развитие и на практика към този момент го е направил.

" Знаете, в Министерство на регионалното развитие има пари за строителство на инфраструктура и ВиК и задачата е да се овладеят паричните потоци ", съобщи шефът на ПГ на Има Такъв Народ, представен от " Епицентър ".

" Кирил Петков уволни всички зам.-министри в Министерство на районното развиване и постави двама негови индивида, на които е дал пълномощията да ръководят паричните потоци. Как е направено това? ", съобщи Йорданов.

Той разясни, че Кирил Петков е издал безусловно противозаконна заповед, в която не разрешава в Министерство на регионалното развитие и подресорните компании да се заплащат суми над 900 млн. лева без особено утвърждение на държавното управление.
Йорданов посочи, че в тази заповед е написано, че тези пари би трябвало да бъдат утвърдени от Министерски съвет и от новоназначените заместник-министри.

Йорданов съобщи, че става въпрос за безусловно нелегално решение на Кирил Петков, за което Министерство на регионалното развитие е пуснало тъжба.
" Това излиза отвън конституционните пълномощия на министър-председателя. Недопустимо е държавното управление да се разпорежда по какъв начин се правят заплащания от държавни сдружения, които си имат органи на ръководство ", съобщи още той.

Тошко Йорданов изнесе в кои компании е бил един от новоназначените заместник-министрите Александър Стоянов.

" Когато някой приказва за корупция и за задкулисие, дали не е тъкмо той индивидът, който го прави. Бившият министър председател назначава хора със подозрително минало, назначава да позволяват заплащания в нарушавания на закона и основава прелестна корупционна среда ", добави още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР