Кирил Георгиев спечели седмото издание на международния турнир по шахмат

...
Кирил Георгиев спечели седмото издание на международния турнир по шахмат
Коментари Харесай

Гросмайсторът Кирил Георгиев спечели международния турнир по шахмат в Пловдив

Кирил Георгиев завоюва седмото издание на интернационалния шампионат по шахмат в Пловдив. Той бе проведен със съдействието на строителния бизнесмен Пламен Сапунов и пловдивските клубове по шахмат в памет на петима огромни локални треньори Йордан Аянски, Красимир и Лилко Сапунови, Аврам Друмев и Пейчо Пеев и се организира в Конгресния център на Международния панаир в Пловдив.

В ожесточената конкуренция, в която се включиха над 200 състезатели от България, Северна Македония, Турция, Гърция и Украйна, гросмайсторът набра 7.5 точки и бе награден от някогашната международна шампионка по шах Антоанета Стефанова. Освен купата за последна победа Кирил Георгиев получи и 1100 лв. от наградния фонд. На второ място се класира Петър Дренчев, чиято награда бе 800 лв., а трети приключи Любомир Данов, на който връчиха чек за 600 лв..

" Доволен съм от триумфа. Тук съм не за първи път, само че не бях печелил шампионат и съм благополучен, че този път го направих ", разяснява Георгиев.

Антоанета Стефанова награди 8-годишната представителка на Украйна Свитлана Русиева, която се показа най-добре в своята възрастова група. Шампионката поздрави персонално всички отличени.

В шампионата взеха участия 10 гросмайстори и 8 интернационалните майстори, а наградният му фонд бе 6000 лв..
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР