Кирил Десподов спечели класацията Топспринт на Мач Телеграф за сезон

...
Кирил Десподов спечели класацията Топспринт на Мач Телеграф за сезон
Коментари Харесай

Десподов: ЦСКА и Левски ще са ни основните конкуренти за титлата

Кирил Десподов завоюва класацията " Топспринт " на " Мач Телеграф " за сезон 2021/22. Звездата на Лудогорец събра 750 точки, като изпревари капитаните на Локо Пд Димитър Илиев и на Ботев Пд Тодор Неделев. Националът става третият футболист на разградчани, който печели трофея след Марселиньо (2016, 2017) и Клаудиу Кешерю (2018). Ден след прибирането на Лудогорец от лагера в Австрия Десподов посети редакцията на " Мач Телеграф ", като получи своя приз, след което даде изявление.

- Киро, честита премия! В предварителния ни диалог ти сподели, че към този момент си правиш ъгъл в твоя дом с всички извоювани награди. Къде ще поставиш трофея на " Мач Телеграф " за победител в класацията " Топспринт "?

- Много съм благополучен. Първо желая да благодаря на всички хора, които са дали своят вот за мен. За мен е огромно почитание и чест да печеля тази премия. Тя ме стимулира да не преставам да работя. Да не преставам да спечелвам както отборни, по този начин и самостоятелни награди. Иначе да, върша си ъгъл в моята къща с всички извоювани награди, като се надявам да го изпълня още (усмихва се).

- 2022 година стартира чудесно за теб, като през януари получи наградата за " Футболист на България " за 2021 година, а през април стана и първенец с тима на Лудогорец. Коя обаче е най-голямата ти фантазия, която искаш да изпълниш?

- Мечтата ми е една и още не съм я извършил. А точно да играя в Шампионската лига. Сигурен съм, че щя е осъществим. Въпросът е какъв брой го желаеме като тим и какъв брой сме подготвени да дадем за тази цел. Защото не е единствено моя цел и фантазия, а на 100% от футболистите, треньорите, а и всички в клуба.

- Лятната ви подготовка свърши и към този момент сте фокусирани върху началото на квалификациите за Шампионската лига. Подготвен ли е тимът съгласно теб?

- Мисля, че тимът е квалифициран доста добре. Аз не съумях да упражнявам с момчетата, само че това, което видях извън, тъй като гледах тренировките, съгласно мен е квалифициран добре и физически, и игрово. Мисля, че имаме огромен късмет да създадем невероятни мачове в Европа.
 Кирил Десподов остава запаса против Сутиеска?
Кирил Десподов остава запаса против Сутиеска?

Тепърва ще навлиза във форма

- Какво знаете за вашия идващ противник Сутиеска. Възможно ли е подценяване предвид на това, че черногорците бяха един от най-леките противници.

- Факт е, че имаше много по-тежки разновидности. Дано не се подценят нещата. Всеки един тим може да те изненада. Ако гледаме кой е по-голям клуб всред Лудогорец и Сутиеска, няма база за съпоставяне. Но наложително би трябвало да подходим с нужното почитание. Важно е да решим нещата още в първия мач, с цел да няма терзание и съмнения за реванша.

- В какво положение си здравословно? Треньорът Анте Шимунджа съобщи, че към момента не си упражнявал с тима, а срещата със Сутиеска чука на вратата?

- Това е по този начин. Не съм упражнявал със съотборниците към 7 дни. Надявам се на следващия ден (б.а. - днес) да стартира да упражнявам с тима. Треньорът ще реши дали ще разчита на мен в първия мач. Все отново той е индивидът, който взема решение и се съобразяваме с неговите проекти. Мога да кажа, че съм добре. Да ти кажа почтено, не съм изпуснал нищо, както знаете имахме мачове с националния тим, действително единствено 4 дни почивах. По време на лагера в Австрия съм упражнявал по два пъти дневно. Чувствам се добре сега.

- А възвърне ли се след случилото се в Грузия, при която двата рейса на националния тим се удариха и Тодор Неделев пострада тежко, след което бе опериран по неотложност?

- Какво значи да се възстановиш... Понякога се сещам за случилото се, остава в главата ти, няма по какъв начин. Не можеш да го изтриеш... Не ми се беше случвало сходно нещо. Но очевидно е трябвало да мина и през това нещо. Не единствено аз, ами и целият тим, всички около Тошко, а и самият той. Беше доста неприятно нещо. Не беше приятна гледката. Много неприятен шанс.

- Фактори от БФС обаче видяха положителното в неприятното, като обявиха, че това ще сплоти колектива, което видяхме на мача с Грузия, в който не се дадохме на домакините, правейки 0:0.

- Респект към момчетата, които играха в Тбилиси. Не е елементарно да излезеш на терена след такава обстановка. Аз мислех, че няма да има мач. Виждах в очите на моите съотборници, множеството от които са млади момчета, терзание. Имаше безмълвие, можеше да стане доста огромна покруса. Респект, отново споделям, за тези, които играха. Биха се мъжки пред 50 000, грузинците видяха, че няма по какъв начин да им дадем мача. На домакините не им пукаше, имам поради, че нямаше по какъв начин да отсрочат мача. Бяха си продали стадиона, трябваше да играем. Беше време за мъже.

- Чувал ли си се с Тодор Неделев след случилото се и последвалата интервенция? Не е загадка, че вие сте много близки.

- Два пъти съм се чувал и писал с него. Не го тормозя, тъй като знам, че не би трябвало да си рови в телефона и да гледат телевизия. Не съм го питал за обстановката. Само го попитах: " Помниш ли кой седеше до теб? ". Той ми сподели: " Не помня нищо. Само знам, че ние стоим най-отзад постоянно. През една седалка ". Той стои отляво, а аз в средата. Радвам се, че е жив и здрав. Надявам се Тошко да се върне допустимо най-скоро на терена. Бързо възобновяване му поисквам.

- Тоест ти ще бъдеш благополучен, когато се изправиш против него на терена.

- Абсолютно. Всичко да минава по-скоро и той да е окей, да стартира да тренира още веднъж. Нека в този момент е със фамилията и да е спокоен.

- Да се върнем на шампионата. Сякаш през сезон 2022/23 Лудогорец няма да има единствено един съперник за купата, както беше в предходните акции. Какво е твоето мнение?

- Ще бъде супер, в случай че е по този начин. Аз персонално желая да има 6-7 тима в борбата, да не се знае кой ще е първенец до последно. Така ще се вдигне конкуренцията, ползата, гледаемостта. ЦСКА и Левски ще са ни главните съперници за купата. Левски се показват доста добре. ЦСКА не знам в какво тъкмо положение са. В контролите имат и положителни, и неприятни резултати. Гледат се обаче формалните мачове. Важното е по какъв начин ще сме ние, пък дано конкуренция да има.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР