Кирил Десподов е победителят в анкетата Футболист №1 на България

...
Кирил Десподов е победителят в анкетата Футболист №1 на България
Коментари Харесай

Кирил Десподов стана за втори път Футболист №1 на България

Кирил Десподов е спечелилият в анкетата " Футболист №1 на България за 2021 година " Допитването се организира за 61-ви път измежду спортните публицисти в страната, като тази година гласа си дадоха 112 души.

Най-много точки (203) бяха дадени на Десподов, който записа мощни мачове с " Лудогорец " в шампионата и евротурнирите, а и стигна до капитанската лента в националния тим в отсъствието на титулярния притежател Георги Костадинов. На второ място бе класиран Мартин Камбуров, който през миналата година усъвършенства върха по голове в елитното ни състезание. Трети пък остана крилото на " ЦСКА-София " и националния тим Георги Йомов. И двамата подгласници обаче не скриха разочарованието си, че не са спечелили.

" Много съм благополучен. Да получа това самопризнание е доста значимо за мен и моята тежест. Приемам го обаче и като огромна отговорност. Искам да благодаря на моето семейство, което постоянно е зад мен. Искам да благодаря и притежателите на " Лудогорец ", и на всички в клуба. Разбира се и на моите сътрудници. Конкуренцията бе много сериозна. Искам особено да поздравя Мартин Камбуров за върха, който сложи. Поздравявам го, както приветствам и Георги Йомов. Надявам се и от тяхна страна да получа същото великодушие. Надявам се да нямам травми и да влезем с " Лудогорец " в Шампионска лига ", съобщи Десподов. За него това е второ сходно отличие, откакто стана №1 през 2018 година

 

ДРУГИТЕ ПРИЗЬОРИ

Илиан Илиев ( " Черно море " ) стана треньор №1 на годината, изпреварвайки Стойчо Младенов ( " ЦСКА-София " ) и Станимир Стоилов ( " Левски " ).

Най-много самостоятелни оценки - 3, завоюва Юрген Матай ( " ЦСКА-София " ). Нидерландецът завоюва наградата за най-красив гол за попадението си против " ЦСКА 1948 ", а също и за най-хубав бранител и най-хубав чужденец . Последното отличие Матай си подели със съотборника си Жорди Кайседо, защото двамата получиха равни точки.

Освен второто място, Камбуров получи два други наградата - за най-хубав нападател и специфичната премия на съорганизаторите от " Дакс Медиа " , поради усъвършенствания връх по голове.

Също две оценки получи и вратарят на " Славия " Светослав Вуцов. 19-годишният наследник на треньора Велислав Вуцов бе награден за най-хубав вратар в шампионата ни, а също и за най-прогресиращ млад състезател .

Най-добър халф пък стана Ивайло Чочев ( " ЦСКА  1948 " ).

При дамите за №1 бе оповестена Симона Петкова ( " Йънг Бойс ", Швейц).

Призът " Лъвско сърце " Трифон Иванов " пък отиде за лекаря на " Лудогорец " Валентин Великов, който взе участие в спасяването на датския национал Кристиан Ериксен, който изпадна в мозъчна гибел по време на Евро 2020.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР