Кирил Десподов е Футболист на годината за 2022 година, предаде

...
Кирил Десподов е Футболист на годината за 2022 година, предаде
Коментари Харесай

Кирил Десподов е Футболист на годината за 2022 година

Кирил Десподов е Футболист на годината за 2022 година, съобщи кореспондент на БГНЕС. Нападателят на Лудогорец завоюва оценката за втора поредна година в 62-та анкета " Футболист на годината в България ". Негови подгласници станаха Илия Груев от Вердер Бремен и полузащитникът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев. На събитието участваха министърът на младежта и спорта Весела Лечева, техническият шеф на Българския футболен съюз Георги Иванов-Гонзо, членът на Изпълнителния комитет Емил Костадинов, президентът на родната централа Борислав Михайлов, както и редица други футболни митове, треньори, играчи и деятели .
Кирил Десподов (ц), Илия Груев-старши (л) и Ивайло Чочев (д).
" Изключително благополучен съм да печеля тази премия за втора поредна година. Тази премия ми дава мотивация да се представям на високо равнище. Изключително благополучен съм да бъда в топ 3 в компанията на Илия Груев, Ивайло Чочев и всички други номинирани – те са невероятни гении, дружно с тях ще преследваме една огромна фантазия – да класираме България на огромен интернационален конгрес, уповавам се да е тази година. Благодаря на всички мои треньори, шефове и съотборници както на клубно, по този начин и на национално равнище ", бяха думите на Десподов, който сграбчи оценката за втора поредна година, а също така бе награден за номер 1 и в категорията за Най-добър нападател, където остави зад себе си своите съотборници Бърнард Текпетей и Матиас Тисера.

За Треньор на годината бе определен наставникът на Левски Станимир Стоилов, който изведе " сините " до Купата на България. Той не съумя да участва на церемонията. Подгласници на Мъри станаха Илиан Илиев, останал трети, и Ивайло Петев . За Футболистка на годината бе определена Симона Петкова. В обособените постове при мъжете за Най-добър бранител бе определен Антон Недялков, а Чочев, който е изпълнител номер 1 в Първа лига от началото на сезона, сграбчи званието за Най-добър полузащитник. За Най-добър вратар бяха определени двама души - Светослав Вуцов (Славия), и стражът на ЦСКА 1948 Даниел Наумов.

Наградата " Лъвско сърце - Трифон Иванов " заслужи Тодор Неделев. Полузащитникът на Ботев Пд се завърна преди няколко дни за клубния си тим в контролата с Ботев Враца след 252 дни отвън терените. Той претърпя тежък случай с националния тим на България в Грузия, само че към този момент е възобновен и подготвен още веднъж да оказва помощ както на Ботев, по този начин и на представителния отбор . За Най-прогресиращ млад футболист бе определен Никола Илиев от Интер. Наградата за Най-добър чужденец отиде при Текпетей, а Брадли де Нойер от ЦСКА прибра наградата за Най-красив гол за попадението си във вратата на ЦСКА 1948 при триумфа с 2:1.

Всички награди от 62-та анкета за Футболист на годината в България за 2022 година :

Най-прогресиращ млад футболист – Никола Илиев

Футболистка на годината – Симона Петкова

Най-добър чужденец – Бърнард Текпетей

Най-красив гол за миналия шампионат – Брадли де Нойер

Най-добър вратар – Светослав Вуцов и Даниел Наумов

Най-добър бранител – Антон Недялков

Най-добър полузащитник – Ивайло Чочев

Най-добър нападател - Кирил Десподов

Награда „ Лъвско сърце – Трифон Иванов “ – Тодор Неделев

Треньор на годината – Станимир Стоилов

Футболист на годината – Кирил Десподов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР