Кирил Десподов даде интервю за Bulgaria ON AIR. Футболистът на

...
Кирил Десподов даде интервю за Bulgaria ON AIR. Футболистът на
Коментари Харесай

Кирил Десподов: Смятам, че няма шанс Щурм да ме купи, аз съм много скъп за тях

Кирил Десподов даде изявление за Bulgaria ON AIR. Футболистът на Щурм (Грац) приказва за бъдещето си и съобщи, че надали ще остане в Австрия след края на сезона. В момента той към момента е благосъстоятелност на Каляри, само че играе чартърен в отбора на Нестор Ел Маестро.

" Възможно е да се върна в Италия. Нищо не се знае. Смятам, че няма късмет Щурм (Грац) да ме купи. Политиката на клуба не разрешава да се взимат такива играчи. Аз съм доста безценен за тях, другояче желаят да ме задържат. Ако вкарам 30 гола, може някой да ме купи непосредствено от Австрия. Мога да заиграя и в Каляри, всичко е допустимо. Не мога да кажа какво ще се случи ", съобщи националът, който към този момент има 6 гола в 10 срещи за Щурм във всички шампионати.

" В Австрия не е като в България. Там всеки може да бие всеки. Ние да вземем за пример победихме последния в класирането с 4:0. След това същият този тим, който е на дъното, победи на непознат терен Рапид (Виена), който пък е в Топ 3. Наистина забавно състезание. Много конфликти има, залага се на физика и единоборства. На мен ми подхожда много, тъй като се играе офанзива за офанзива, а аз съм бърз състезател ", добави той.

" Беше доста тежко първоначално, когато отидох в Италия. Дадоха ми се 6 месеца да се приспособявам. Тежеше ми доста, че не играя. Затова имаше лек спад. Не получих доста огромен късмет. Не мисля, че съм се показал неприятно. Тогава Балъков ми подаде ръка и ме повика в националния тим. И съм доста благополучен, че отидох при Ел Маестро в Австрия ", продължи Десподов.

Той се върна и към първите си стъпки в мъжкия футбол, когато бе на 15 години: " Първият, който ми оказа помощ в Литекс, няма да го не помни. Нямах долнище, имах единствено къси панталонки. Тогава Светльо Тодоров извади едно долнище и ми го подаде. Тогава там играеха Христо Янев, Небойша Йеленкович, Бодуров... Имаше невероятни футболисти. Много добре ме одобриха. Само здраве желая, нищо друго. В спорта всеки ден си предан, нямаш отмора. Нямаш и свободното време да отидеш за 3 дни някъде. Много неща не се виждат. Този труд, тези ограничения... Всеки си мисли, че е доста елементарно да си футболист, само че не е по този начин ".

Той разяснява и мачовете с Парагвай и Чехия, които ще се състоят в София: " Очаквам положителни резултати. Напоследък има единствено негативизъм. Хората приказват, че не става нищо от нас. Март месец имаме огромен късмет да се класираме и имаме потребност от позитивизъм ", прикани 23-годишният българин.

Попитан за новия селекционер Георги Дерменджиев, Десподов сподели, че на него честите смени не му въздействат. По думите му те от време на време може да са за положително, различен път за неприятно: " По-добре е да става по този начин, когато има струпване на слаби резултати, тъй като другояче се насажда напрежение ".

За край взе отношение и по свадите от евроквалификацията България - Англия (0:6): " Прочухме се по целия свят. Не сме такива хора. Играл съм в България и в никакъв случай не съм чувал някой да наскърбява тъмнокожи играчи. Даже и на ЦСКА - Левски. Трябва да почитаме всички хора, без значение от кое място са ", сподели още Десподов. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР