Кирил Десподов беше обявен за Футболист на годината за 2022

...
Кирил Десподов беше обявен за Футболист на годината за 2022
Коментари Харесай

Кирил Десподов беше отличен като Футболист на България за 2022 г.

Кирил Десподов беше разгласен за Футболист на годината за 2022 година. Нападателят на " Лудогорец " завоюва оценката за втора поредна година в 62-ата анкета " Футболист на годината в България ". Негови подгласници станаха Илия Груев от " Вердер-Бремен " и полузащитникът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев. На събитието участваха министърът на младежта и спорта Весела Лечева, техническият шеф на Българския футболен съюз Георги Иванов-Гонзо, членът на Изпълнителния комитет Емил Костадинов, президентът на родната централа Борислав Михайлов, както и редица други футболни митове, треньори, играчи и деятели.

" Изключително благополучен съм да печеля тази премия за втора поредна година. Тази премия ми дава мотивация да се представям на високо равнище. Изключително благополучен съм да бъда в топ 3 в компанията на Илия Груев, Ивайло Чочев и всички други номинирани – те са невероятни гении, дружно с тях ще преследваме една огромна фантазия – да класираме България на огромен интернационален конгрес, уповавам се да е тази година. Благодаря на всички мои треньори, шефове и съотборници както на клубно, по този начин и на национално равнище. " - бяха думите на Десподов, който сграбчи оценката за втора поредна година, а също така бе награден за номер 1 и в категорията за най-хубав нападател, където остави зад себе си своите съотборници Бърнард Текпетей и Матиас Тисера.

За треньор на годината бе определен наставникът на " Левски " Станимир Стоилов, който изведе " сините " до Купата на България. Той не съумя да участва на церемонията. Подгласници на Мъри станаха Илиан Илиев, останал трети, и Ивайло Петев.

За футболистка на годината бе определена Симона Петкова. В обособените постове при мъжете за най-хубав бранител бе определен Антон Недялков, а Чочев, който е изпълнител номер 1 в Първа лига от началото на сезона, сграбчи званието за най-хубав полузащитник. За Най-добър вратар бяха определени двама души - Светослав Вуцов (Славия), и стражът на ЦСКА 1948 Даниел Наумов.

Наградата " Лъвско сърце - Трифон Иванов " заслужи Тодор Неделев. Полузащитникът на " Ботев Пд " се завърна преди няколко дни за клубния си тим в контролата с " Ботев Враца " след 252 дни отвън терените. Той претърпя тежък случай с националния тим на България в Грузия, само че към този момент е възобновен и подготвен още веднъж да оказва помощ както на " Ботев ", по този начин и на представителния отбор. За най-прогресиращ млад футболист бе определен Никола Илиев от " Интер ". Наградата за Най-добър чужденец отиде при Текпетей, а Брадли де Нойер от ЦСКА прибра наградата за най-красив гол за попадението си във вратата на ЦСКА 1948 при триумфа с 2:1.

Всички награди от 62-ата анкета за Футболист на годината в България за 2022 година:

Най-прогресиращ млад футболист – Никола Илиев

Футболистка на годината – Симона Петкова

Най-добър чужденец – Бърнард Текпетей

Най-красив гол за миналия шампионат – Брадли де Нойер

Най-добър вратар – Светослав Вуцов и Даниел Наумов

Най-добър бранител – Антон Недялков

Най-добър полузащитник – Ивайло Чочев

Най-добър нападател - Кирил Десподов

Награда „ Лъвско сърце – Трифон Иванов “ – Тодор Неделев

Треньор на годината – Станимир Стоилов

Футболист на годината – Кирил Десподов. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР