Кириакос Мицотакис: Не на скопска Македония“! Снимка: архивОпозиционната партия в

...
Кириакос Мицотакис: Не на скопска Македония“! Снимка: архивОпозиционната партия в
Коментари Харесай

И Гърция се разбуни срещу сделката Заев-Ципрас

Кириакос Мицотакис: Не на скопска „ Македония “! Снимка: списък

Опозиционната партия в Гърция „ Нова народна власт “ се разгласи изрично против съглашението на премиера Алексис Ципрас с македонския му сътрудник Зоран Заев за ново име на Македония, писа в. „ Катимерини “, представен от „ Фокус “. Правителството е отклонило през вчерашния ден искане от водача на дясната съпротива Кириакос Мицотакис договорът да бъде разискван в Народното събрание преди да бъде подписан от двете страни. В резултат от това, ръководителят на консервативната партия прикани президента на Гърция Прокопис Павлопулос да се намеси, защото съглашението е „ надълбоко проблематично “.
„ Нова народна власт “ не харесва препоръчаното име Република Северна Македония, тъй като съдържа думата „ Македония “, която би трябвало да принадлежи единствено на Гърция исторически и административно поради северната гръцка провинция Македония. Според партията би трябвало да се има поради и позицията на Панос Каменос, водача на младшия сътрудник в ръководещата коалиция – „ Независимите гърци “ (АНЕЛ), който също бе безапелационен, че няма да подпише съглашение, в което се планува името „ Македония “ да попада под каквато и да е форма в названието на прилежащата страна.
Но след отхвърли на държавното управление се чака консервативната съпротива да изиска избор на съмнение против него, може би още през днешния ден, след гласуването за следващия пакет финансови ограничения, наложени от интернационалните кредитори на Гърция.
Ципрас разгласи нощес в изявление по телевизия ЕРТ, че позицията на Мицотакис е „ безотговорна “ и че даже да не гласоподава за съглашението, няма да смъкна държавното управление.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР