Кипър въвежда нови облекчения за туристите, за да направи по-атрактивен

...
Кипър въвежда нови облекчения за туристите, за да направи по-атрактивен
Коментари Харесай

Кипър облекчава достъпа на туристи

Кипър вкарва нови облекчения за туристите, с цел да направи по-атрактивен летния сезон. От задграничните посетители няма да се изисква локалният „ безвреден пропуск ” /Safepass/ против ковид. България обаче остава в „ алената ” група и в най-новата категоризация на страните, която Никозия ще ползва от четвъртък, оповестява БНР.

Туристите в Кипър ще могат да се любуват на ваканцията си и да се движат свободно, да посещават заведения за хранене, кафенета, молове, без да се нуждаят от „ безвредния пропуск ”, който влезе в действие от понеделник за живеещите в страната.

За гостите от чужбина главен документ по отношение на ковид по време на почивката им на острова става кипърският електронен полетен формуляр /CyprusFlightPass/, който те наложително попълнят преди идването си, прецизираха от Министерството на туризма. Полетната карта се приравнява на „ безвредния пропуск ” без спомагателни проби.

Освен това с влезлите в действие в понеделник разпореждания идващите в Кипър от близо 65 страни, в това число всички страни членки на Европейски Съюз, които имат „ годен документ за имунизация ” против Ковид-19, се освобождават от проби или карантина.

Сертификатът се счита за годен, в случай че имунизацията е приключена изцяло, с слагането на двете дози, разясниха от здравното министерство.

Пристигащите в Кипър от България, които не са имунизирани, би трябвало обаче да създадат два PCR теста - един преди полета си и втори след кацането си на острова. Това е по този начин, тъй като страната ни остава в „ алената ” група съгласно актуализирания лист на категориите страни за пътувания, който влиза в действие в четвъртък, 13 май.

България е измежду най-малките туристически пазари за Кипър. През 2019 година, която беше рекордна за Острова на Афродита преди пандемията с съвсем 4 милиона туристи, едвам 21 000 наши сънародници са посетили Кипър.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР