Кипър се присъединява към Програмата за държавно партньорство (State Partnership

...
Кипър се присъединява към Програмата за държавно партньорство (State Partnership
Коментари Харесай

Кипър подписва споразумение за сътрудничество с гвардията на щата Ню Джърси



Кипър се причислява към Програмата за държавно партньорство (State Partnership Programme) на Съединени американски щати, като ще реализира съдействие с Националната армия на щата Ню Джърси по въпроси в редица военни области. Споразумението за това ще бъде подписано през днешния ден в Никозия.

Подобрените връзки и възходящото съдействие сред Кипър и Съединени американски щати ще одобряват по-конкретна форма с това решение, сподели министърът на защитата на Кипър Михалис Гиоргалас, който през днешния ден ще подпише съглашението. За присъединяване в церемонията в Никозия е огромна делегация от американския щат.

В рамките на партньорството си с Националната армия на Ню Джърси Кипър ще черпи опит, ноу-хау и даже информация за софтуерно осъвременени оръжейни системи, уточни министърът.

Споразумението за съдействие включва редица военни области, а също морска сигурност, битка с тероризма, реакция при естествени бедствия и изключителни обстановки.

Включването на Кипър в програмата на Съединени американски щати е идната стъпка в задълбочаване на взаимоотношението сред двете страни във военната област, откакто през септември предходната година Вашингтон отстрани оръжейното ембарго за островната страна за фискалната 2023 година

Програмата за държавно партньорство се управлява от Бюрото на Националната армия на Съединени американски щати и се управлява от задачите на външната политика на Държавния департамент.
По обявата работи: Николай Петров
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР