Кипър се изкачи на четвърто място сред държавите членки на

...
Кипър се изкачи на четвърто място сред държавите членки на
Коментари Харесай

Ваксинацията върви с бързи темпове

Кипър се изкачи на четвърто място измежду страните членки на Европейски Съюз по брой сложени ваксини против ковид по отношение на популацията, заяви здравното министерство през днешния ден, приветствайки сполучливия ход в осъществяването на националната имунизационна акция. В тази ранглиста България остава на последно място.

Общият брой на имунизациите, сложени в Кипър, доближава близо 385 000, което съставлява 44 дози на 100 поданици, сочат данните до вторник, 11 май.

Почти 40% от възрастното население в страната (или над 293 000 души) са получили първата доза, а над 91 000 души, или 12,4% са напълно имунизирани с двете дози, заяви здравното министерство.

С тези резултати Кипър зае четвърто място измежду страните членки на Европейски Съюз по брой дози на 100 поданици, като отстъпва на Малта, Унгария и Литва.

В тази ранглиста България остава на последната позиция с 14,38 дози на 100 поданици.

Имунизационната стратегия в Кипър продължава с интензивни темпове за реализиране на заложената цел – имунизация с най-малко първата доза на 65% от популацията до края на юни, съобщи министерството.

Много огромен е ползата за имунизация измежду младежите, от възрастовата група 20-29 години, които тази седмица вършат своите поръчки в профилирания портал.

Вече е в ход и процесът на имунизация с „ АстраЗенека” от персоналните лекари за хората над 30 години. Досега са им доставени към 25 000 дози, споделиха от здравното министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР