Кипър обяви двуседмичен локдаун от днес и изтегли по-рано нощния

...
Кипър обяви двуседмичен локдаун от днес и изтегли по-рано нощния
Коментари Харесай

Кипър влиза в двуседмичен локдаун от днес

Кипър разгласи двуседмичен локдаун от през днешния ден и изтегли по-рано нощния полицейски час в опит да овладее повишаването на случаите на коронавирусна зараза, оповестява в. "Катимерини ".

Островът в Източното Средиземноморие се сблъска със скок на новозаразените предишния месец, което ускори натиска върху здравната му система. От март 2020 година Кипър е записал 59 792 случая на COVID-19 и 296 смъртни случая.

Новият локдаун влиза в действие от през днешния ден и ще продължи до 9 май, заяви здравният министър Константинос Йоану.

Нощният полицейски час към този момент ще стартира в 21.00 часа (спрямо 23.00 досега) и ще продължава до 5.00 часа сутринта.

Хората, които нямат позволение да се придвижват до местоработата си, ще могат да излизат единствено веднъж на ден след изпращане на текстово известие. Излизане за имунизация против COVID-19 не изисква изпращането на известие, показва в. "Сайпръс мейл ".

Изключение от ограничаващите ограничения ще има единствено за 1 май (Велика събота), когато ще бъде позволено на стеснен брой хора да участват на служби на православната черква.

В нощта на Възкресение полицейският час ще стартира от 1.00 часа на 2 май, с цел да се даде опция на вярващите да вземат участие в религиозните служби във връзка празника.

Във всички останали дни църковните служби ще се организират без наличието на богомолци.

Религиозни церемонии като сватби, кръщенета, погребения, ще се организират с наличието на не повече от 10 души.

Ресторантите, кафенетата, питейните заведения, фризьорските салони, фитнес центровете и театрите са затворени, както и магазините за нехранителни артикули. Заведенията за хранене могат да оферират единствено храна за у дома.
Забранени са всевъзможни събирания на хора или публични събития както навън, по този начин и на закрито.

Само на Великден, 2 май, се позволява наличието на членове на до две фамилии в едно жилище, като общият брой на хората не би трябвало да надвишава 10 души, в това число малолетните.

В деня на Великден се позволява изпращането на две текстови известия за излизане отвън дома.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР