Киностудия Съюзмултфилм планира да пусне през есента първите епизоди на

...
Киностудия Съюзмултфилм планира да пусне през есента първите епизоди на
Коментари Харесай

Снимат сериал по сценарий на Даря Донцова

Киностудия " Съюзмултфилм " възнамерява да пусне през есента първите епизоди на новия детски анимационен сериал " Тайната на медената котловина " по сюжет на писателката Даря Донцова. Поредицата в 3D формат, чиито герои са животни, е ориентирана към децата от началните класове. Всяка серия ще съставлява приключена детективска история с дълготрайност 7 минути.

Писателката Даря Донцова е включена в съветската Книга на върховете на Гинес като най-продуктивния създател. До през днешния ден тя е издала 218 детективски романа, 9 детски повести, кулинарни и автобиографични книги, а в последните години - и детски истории, отдадени на нейните внуци. Общият тираж на творбите й надвишава 200 милиона екземпляра. Трикратна носителка е на премията " Писател на годината " и два пъти на наградата " Бестселър на годината ". Името й е записано на Площада на звездите на Страстния бул. в Москва. Носителка е на ордена " Петър Велики " - I степен с лента, за заслугите си в региона на литературата. През 2012 година излeзe автобиографичната й книга " Много желая да пребивавам. Моят личен опит ", в която тя споделя прекарванията си в битката с рака, след поставената й диагноза през 1998 година Даря е омъжена, майка е на три деца. Обожава домашните любимци, в дома си отглежда няколко кучета, котка и костенурка.

Завършва публицистика в Московския държавен университет. Свободно владее немски език, говоримо - френски. Авторка е на сюжети за телевизионни сериали. Преди време на конференцията в ТАСС тя описа за своето творчество и за 20-годишния празник на поредицата й с основна героиня Даша Василева. В България са издавани нейните книги " Маникюр за покойника ", " Покер с акула ", " Стрихнин и йоркширски териери ", " Зъболекарите също плачат ", " След всички зайци ", " Опасни наследници ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР