Киномания започва поредица от тематични филмови седмици. Първата е в

...
Киномания започва поредица от тематични филмови седмици. Първата е в
Коментари Харесай

Киномания подгрява публиката си с Танц филм фест

" Киномания " стартира поредност от тематични кино седмици. Първата е в навечерието на фестивала - през септември, и показва селекция от филми на тематика типичен и съвременен танц, оповестиха от НДК.

" Танц филм фест " стартира на 24 септември в кино " Люмиер Лидл ", продължава до 30 септември и включва игрални и документални филми, измежду които има както премиерни, по този начин и одобрени заглавия в другите жанрове на танцовото изкуство. Всички филми са с единствена прожекция единствено в границите на феста.

Откриването е с филм, трансформирал в шлагер в програмата на миналогодишното издание на " Киномания " - " Рудолф Нуреев: Бялата гарга ", обрал овациите на публиката и медиите в зала 1 предишния ноември. Филмът наблюдава житейския път на един от най-легендарните балетни актьори за всички времена. Режисьор е Ралф Файнс, който споделя, че " силата на младия реализатор, който е жаден да разбере кой е като актьор и човек... силата на неговия дух, неговата увереност " го подтиква да приспособява историята на Нуреев за огромния екран.

Още един филм с присъединяване на самия Рудолф Нуреев и Марго Фонтейн е в афиша на 25 септември. Това е екранизацията на балета " Лебедово езеро " на режисьора Трък Бранс. Когато постановката " Лебедово езеро " на Виенската опера е снимана, Фонтейн е към този момент жива легенда, а кариерата на Нуреев след бягството му от Съветския съюз таман набира скорост. С присъщата си смелост, той ревизира каноничната хореография на Мариус Петипа и предлага своя версия на балета на Чайковски, извежд
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР