Киноманите вероятно ще останат доволни тази година, тъй като е

...
Киноманите вероятно ще останат доволни тази година, тъй като е
Коментари Харесай

Топ 10 на най-очакваните филми за 2022 г.

Киноманите евентуално ще останат удовлетворени тази година, защото е планувано на огромния екран да се появят дълго отлагани филми.

Основно се чакат продължения на известни продукции.

Разбира се, всичко зависи от хода на коронавирусната пандемия, която оказа съществено въздействие върху киноиндустрията и филмовите студиа бяха принудени да забавят много министър председатели.

Първите признаци за възобновяване ѝ към този момент са факт - в края на предходната година "Спайдър-мен: Няма противоположен път към дома " съумя да надвиши един милиард $ от продажби на билети по целия свят.

Тази година за интереса на феновете в киносалоните следва да се борят познати герои, които се впускат в нови завършения.

На огромен екран се чака да излязат продължения на "Батман ", "Аватар ", "Мисията невъзможна ", "Топ Гън ", "Джурасик парк ", "Аквамен "...

Началото даде петият "Писък "

Началото даде петият "Писък ", който дебютира в киносалоните предходната седмица. За първи път зад режисьорския пулт на хорър продукцията не е Уес Крейвън, който умря през 2015 година

Новият "Писък " е дело на режисьорите Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Жилет. В функциите са към този момент познатите Нев Кембъл, Кортни Кокс, Дейвид Аркет, само че има и нови звезди. Героите им се пробват да спрат тайнствен палач, който се крие зад емблематичната маска на Гоустфейс.

След излизането си продукцията оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с доходи от 30,6 милиона щатски $.

Излизането на "Смърт край Нил " беше отлагано шест пъти

През февруари се чака киноманите да могат най-сетне да се насладят на основания по романа на Агата Кристи филм "Смърт край Нил ", режисиран от Кенет Брана. Излизането на продукцията беше отлагано шест пъти в границите на две години - интервал, в който Брана съумя да направи и още един филм.

"Смърт край Нил " е продължение на "Убийство в Ориент Експрес "(2017 г.), само че този път детективът Еркюл Поаро отива в Египет на отмора, която е прекратена поради ликвидиране. Налага се той да се заеме с следствие на гибелта на младоженци, открити мъртви по време на медения си месец в Кайро.

Освен режисьор, Кенет Брана се превъплъщава и в ролята на Еркюл Поаро. В трилъра вземат участие също Том Бейтман, Анет Бенинг, Ръсел Бранд, Гал Галдот и други Адаптацията на романа на Агата Кристи е дело на Майкъл Грийн, който работи и по сюжета на "Убийство в Ориент Експрес ".

Новият „ Батман “

За началото на март е планувана премиерата на новия филм от поредицата за приключенията на Батман. Филмът, който е режисирана от Мат Рийвс, събира Робърт Патисън, Джефри Райт, Зоуи Кравиц, Колин Фарел и други.

Очакванията на "Уорнър брадърс " са продукцията, разказваща за първите години на Брус Уейн като Батман, да е измежду касовите шлагери на 2022 година

Третият "Фантастични животни "

През пролетта е предстоящ и третият филм от поредицата "Фантастични животни ", действието в която предхожда хронологично събитията в романите на Дж. К. Роулинг за приключенията на Хари Потър. Режисьор на продукцията "Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор " е Дейвид Йейтс, който направи първите два кино лентата от поредност и последните четири за приключенията на Хари Потър. В функциите на магизоолога Нют Скамандър и младия Албус Дъмбълдор феновете още веднъж ще видят актьорите Еди Редмейн и Джуд Лоу. Джони Деп, който в първите два кино лентата се превъплъщаваше в облика на злодея Гелерт Гринделвалд, е сменен от Мадс Микелсен.

Новият "Топ Гън "

В края на месец май би трябвало да излезе и продължението на "Топ Гън ", което "Парамаунт пикчърс " отсрочи с половин година поради пандемията от COVID-19. Режисьорът Джоузеф Косински още веднъж залага на Том Круз, Вал Килмър, а измежду новите попълнения са Дженифър Конъли, Майлс Телър.

"Топ Гън: Маверик " ще излезе по кината повече от три десетилетия след първия филм. Том Круз още веднъж е елитният, само че необмислен водач на изтребител Пийт "Маверик " Мичъл. Този път към този момент се е издигнал до инструктор.

Динозаврите още веднъж завладяват огромния екран

Динозаврите ще завладяват огромния екран при започване на юни с "Джурасик парк: Доминация ". Зад режисьорския пулт на третия филм от поредицата е Колин Тревъроу. Завръщат се и звездите на истинската продукция от 1993 година Джеф Голдблум, Лора Дърн и Сам Нийл. Четири години след "Джурасик парк: Рухналото кралството " динозаврите живеят в нашия свят и би трябвало да се оправим с следствията.

"Тор 4: Любов и гръмотевици "

През лятото се чака и премиерата на "Тор 4: Любов и гръмотевици " на режисьора Тайка Уайтити. Крис Хемсуърт и Натали Портман отново са в функциите на Тор и Джейн Фостър. Актьорският състав включва също Теса Томпсън, Крисчън Бейл, Ръсел Кроу.

"Мисията невъзможна " за седми път

В края на септември Том Круз ще изгрее още веднъж на огромния екран и в седмата част на поредицата "Мисията невъзможна ".

"Аватар 2 " против "Аквамен 2 "

През декември "Аватар 2 " ще се изправи против "Аквамен 2 ". На режисьора Джеймс Камерън му трябваше повече от десетилетие, с цел да направи продължението на един от най-касовите филми на всички времена. Това е първото от общо четири продължения, планувани от Джеймс Камерън да излязат през 2024 година, 2026 година и 2028 година

На "Аквамен 2 " с Джейсън Момоа в основната роля също се разпореждат огромни очаквания - упованията са да повтори триумфа на първия филм. Снимките на продължението на продукцията завършиха преди дни, оповестиха от снимачния екип. Освен Момоа във втората част вземат участие също Амбър Хърд, Никол Кидман, Патрик Уилсън, Уилям Дафо и Долф Лундгрен. Оригиналният филм излезе на екран през декември 2018 година и се трансформира в касов шлагер, надхвърлил доходи от един милиард щатски $.

"Морбиус "

В борбата за зрителското внимание ще се включи и супергеройският филм "Морбиус ", който трябваше да излезе в края на този месец, само че беше отсрочен за април поради скока на инфектираните с COVID-19.

Носителят на Оскар Джаред Лето влиза в ролята на лекар Майкъл Морбиус - биохимик, който е страда от рядко заболяване и е решен на всичко, с цел да откри лекуване. Опитите му обаче го трансформират във върколак.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР