Кинофестивалът в Кан поднася 12 дни незабравима магия на Френската

...
Кинофестивалът в Кан поднася 12 дни незабравима магия на Френската
Коментари Харесай

Пет незабравими момента от фестивала в Кан

Кинофестивалът в Кан сервира 12 дни незабравима магия на Френската ривиер а всеки май. А ето и пет от най-запомнящите се моменти на огромния екран и отвън него, които направиха от 2019 година едно изумително прекарване.

Четвърт век откакто безусловно пренаписа историята на самостоятелното кино със своето спечелило „ Златна палма “ „ Криминале “, Куентин Тарантино се завърна в Кан с един от най-очакваните филми от години. Световната премиера на „ Имало едно време в Холивуд “ - мрачна приказка, която се развива в Тинселтаун през 1969 година, провокира екзалтирани подиуми на крещящи тълпи от почитатели, тръпнещи в очакване да гледат кино лентата. Когато всичко свърши неговият режисьор и звездите от лентата Леонардо ди Каприо, Брад Пит и Марго Роби бяха приветствани от публиката със ставане на крайници и траяли близо 6 минути непрекъснати аплодисменти.
 Gulliver/Getty Images
Очевидно разчувствуван Тарантино даде на публиката това, което тя очакваше - неговата интерпретация на жеста с двата пръста пред очите, който нашумя след незабравимия танц на Ума Търман и Джон Траволта в „ Криминале “.
 Gulliver/Getty Images-->
Елтън Джон дойде в Кан , с цел да се причисли към пантеона на рок легендите, облечени с емблематичните си якета с пайети, а „ Рекетман “ взриви публиката на известния крайбрежен бул. „ Кроазет “. Въпреки раздираща болежка по време на фотосесия от явен проблем с таза и лекото накуцване по фамозния фестивален червен килим, артистът съумя да заслужи своя кино миг.

Звездата едвам сдържа сълзите си до момента в който тълпата аплодираше осъществявания с голям енергиен заряд филм . Когато обаче английския артист Тарън Еджъртън, превъплътил се в Елтън на екрана, показа страстите си по време на фотосите на лентата, музикалната рок легенда не можа да сдържи сълзите си.
 Gulliver/Getty Images
А на афтър празненството след премиерата Елтън Джон седна на голямото пиано и безусловно „ събори покрива “ с удивителния си дует с Еджъртън на саундтрака към кино лентата.

Най-известният режисьор на Испания Педро Алмодовар се събра още веднъж със звездите от ранните си филми - Антонио Бандерас и Пенелопе Круз , за лентата кандидат за „ Златна палма “ - „ Болка и популярност “ . Във кино лентата Бандерас играе режисьор, чийто прототип е самият Алмодовар, до момента в който Круз играе ролята на неговата майка - облик, който се появява в ретроспекция, което значи, че двамата първокласни артисти в никакъв случай не се появяват на екран дружно през целия филм.
 Gulliver/Getty Images
В сцена, която мнозина дефинираха като „ най-хубавата целувка “ по време на тазгодишния фестивал, героят на Бандерас за малко се среща със своя остаряла възлюбена, изиграна от аржентинския артист Леонардо Сбаралия, за изпълнена с наелектризираща еротична прегръдка. „ Никога не ми е стискало да целуна някой по подобен съкровен метод “, показа Алмодовар пред кореспонденти. „ Двата 50-годишни мъже, които се целуват с толкоз доста пристрастеност и неспокойствие на екрана е нещо, което не се вижда всеки ден “.
 Gulliver/Getty Images
Активисти против абортите се причислиха към група дами звезди, водени от Круз, Шарлоте Гейнсбърг, испанската актриса Роси де Палма и френския режисьор Клер Дени, с цел да привлекат вниманието на Кан с проява . Размахвайки зелени бандани, те скандираха в поддръжка на аржентинския документален филм " Нека бъде закон ", който направи премиерата си на фестивала.

В него се споделя историята на битката за правата на дамите в преобладаващо католическата страна, която стана горчиво разграничена от абортите. Една година след абсурда #MeToo , обвързван със полови похищения в развлекателната промишленост, раздрусали фестивала, се появи един нов обвинител Санд ван Рой, чието обвиняване в обезчестяване против френския кино режисьор Люк Бесон беше отхвърлено през февруари поради липса на доказателства, се насочи по стъпалата към фестивалния замък. На гърба й бяха татуирани думите „ Спрете насилието против дами ”, а юмрукът й беше вдигнат във феминистки знак.
 Gulliver/Getty Images
Дъждовното и хладно време попречи на доста от тазгодишните празненства, в това число на яхтени празненства и плажни прожекции , които нормално съпътстват фестивала. Организаторите на събитието в Кан обаче имат усет за показността и съумяха да трансфорат една дъждовна нощ в респект към класическото кино.



Гостите на премиерата на последната част от трилогията на Клод Лелуш " Един мъж и една жена " бяха посрещнати с неостаряващата ария „ Пея под дъжда “ по високоговорителите, до момента в който се изкачваха по подгизналия червен килим. Някои от гостите даже завъртяха своите чадъри в такт с песента.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР