Кинофестивалът в Кан, който по традиция се провежда през месец

...
Кинофестивалът в Кан, който по традиция се провежда през месец
Коментари Харесай

Кинофестивалът в Кан може да се проведе през лятото

Кинофестивалът в Кан, който по традиция се организира през месец май, ще се състои през 2021 година, само че е допустимо известно отсрочване за края на юни или юли, според от условията на санитарните ограничения, съобщи Франс прес.

Най-важният кинофорум на седмото изкуство не можа да бъде извършен през месец май 2020 година поради пандемията. Сега уредниците си обезпечават още малко време, с цел да преценяват обстановката, предава Българска телеграфна агенция.

Засега кинофестът е плануван за интервала 11-22 май. Разпространението на пандемията обаче може да сервира изненади и през тази година. Така че уредниците си резервират два прозореца с дати сред края на юни и края на юли.

Кинофестивалът в Кан е измежду най-престижните в света и на него тежко му се отрази пандемията, защото той не можа да се състои, до момента в който неговите противници, фестовете в Берлин и Венеция, можаха да се проведат при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения за последния.

Тази година, първият огромен кинофест в календара - Берлиналето, се отхвърли от класическото си издание. Той бе отсрочен за март, а конкурсната стратегия ще се състои онлайн поради пандемията. Прожекции, налични за феновете, ще бъдат извършени през месец юни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР