Кино: Фрагменти от живота на една жена Тънката нишка на

...
Кино: Фрагменти от живота на една жена Тънката нишка на
Коментари Харесай

Кино: "Фрагменти от живота на една жена"

Кино: " Фрагменти от живота на една жена " Тънката нишка на живота в трогваща драма + + + + от 5
Pieces of a Woman (на " София филм фест " ) е разтърсващ и извисяващ. Чувствено и въвличащо кино, с артисти на лимита. За пътищата след нещастието, за живота след екзистенциален потрес. Автор е роденият в Унгария половин румънец Корнел Мундруцо, първият победител в състезанието на феста. Обещал е през септември да бъде в София за специфичното издание и да се види с публиката на кино лентата. Ако настоящата покруса се е разнесла.

В интериора на модерна двойка сме. Камерата е съчувстваща и покрай лицата, с дълги моменти без думи, единствено с настроения. Той е Шон (Шая Лабъф), има мост за дотъкмяване, командва шумно и жестоко служащите на градежа, тъй като бърза за дома, там партньорката му Марта (Ванеса Кърби) всеки миг чака дете. Решили са раждането да е домашно, само че титулярната им акушерка се бави другаде. Идва нейна заместничка (Моли Паркър), учтива и фина. В началото всичко е по проект, след това се стоварва немислимото. Епизодът е в един непрекъсваем 25-минутен кадър, съспенсът е сред трилър и хорър. Следва ехото върху засегнатите.

Фрагментарно, както дава обещание заглавието, взети са обособени дни в безразлично сменящите се сезони - есен, зима, пролет. Безпощадно в разреза - Мундруцо и сценаристката Ката Вебер са също двойка, изгубила дете. Излизат нескрито остарели напрежения и рани. Мостовете сред персонажите са скъсани, единствено някои от тях ще бъдат достроени.

Над Марта е сянката на преобладаваща майка (Елън Бърстин), която желае отмъщение над акушерката, нейният път за изчистване на контузията е обществен развой. Марта избира затваряне в себе и преосмисляне на значимото и неважното в живота си. Това е най-хубавата част от кино лентата, тънко наблюдаване на положенията, звучат единствено тъжно пиано (Дюк Елингтън) и чело. Пътят на мъжа (невероятно недопечен и събран Лабъф) е избавяне в познатото и старите пороци. Жената (сюблимна Кърби) е на кръста сред възмездието и прошката. От нея зависи новото начало.

Още от същото: " Викове и шепот ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР