Ким Чен Ун е мъртъв. Или е жив. Зависи кого

...
Ким Чен Ун е мъртъв. Или е жив. Зависи кого
Коментари Харесай

Диктаторът на Шрьодингер

Ким Чен Ун е мъртъв. Или е жив. Зависи кого питате и на кого вярвате. Лидерът на Северна Корея се трансформира в същинска котка на Шрьодингер и може да остане такава още дълго време. Първите известия, че нещо се случва, пристигнаха към 20 април, когато американските медии CNN и NBC разгласиха, че той е претърпял сърдечна интервенция, след което е изпаднал в кома. Материал на Reuters, употребяващ сателитни фотоси, пък сподели трен, за който се допуска, че е владеене на Ким Чен Ун, да пътува към рехабилитационен център.

Още повече въпросителни изникнаха, откакто обичаният водач не участва и на честванията от рождението на дядо си, създателя на Северна Корея Ким Ир Сен. Японският вестник Shukan Gendai твърди, че младият Ким е във " вегетативно положение " и на помощ са се притекли китайски медици. Същевременно обаче пропагандната организация на Северна Корея продължава да разгласява негови поздрави към задгранични водачи.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Съобщенията бързо обиколиха целия свят, в това число и българските медии, като се получи парадоксът, в който телеграфната организация на Северна Корея не разгласява нищо по тематиката (с което налива още масло в огъня), а Южна Корея излиза с информация, че не се следят необикновени придвижвания в прилежащата комунистическа страна и е най-добре да не се спекулира без ясна информация. Според южнокорейците казусът надалеч не е толкоз трагичен и по този начин обичаният водач на братския северен народ просто се крие, тъй като го е боязън от ковид.

Целият този коктейл от клюки и непотвърдени вести накара света да насочи вниманието си към евентуалния правоприемник на диктатора - сестра му Ким Йо Чен, за която информацията е много нищожна даже по нормите за севернокорейски политик. Не е ясно да вземем за пример на какъв брой тъкмо години е тя, както и дали е по-опасна от брат си, или би била реформистки настроена. По-често срещаното мнение е за първата версия.

Северна Корея е известна като на практика последната останала страна със свръхзатворен вид комунизъм. Всичко това се смесва и с монархическия метод на промяна на властта, тъй като отпред на страната може да бъде единствено представител на семейството Ким. Хората в съответна възраст и със " синя кръв " в Северна Корея обаче понижиха през последните години поради чистките на Ким Чен Ун. Който може би е мъртъв. Или може би не.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР