Кики Бертенс, която заема седмо място в световната ранглиста по

...
Кики Бертенс, която заема седмо място в световната ранглиста по
Коментари Харесай

Тенисистка от Топ 10 обяви, че пропуска US Open

Кики Бертенс, която заема седмо място в международната класация по тенис при дамите, разгласи в профила си в " Инстаграм ", че няма да играе на идното от 31 август до 13 септември Открито състезание на Съединени американски щати.28-годишната нидерландка е следващото водещо име, което няма да се появи на кортовете в Ню Йорк след играчи като Ашли Барти, Рафаел Надал, Стан Вавринка и Ник Кирьос.

" След дълъг размисъл взех решение да не вземам участие на шампионата в Синсинати и на Откритото състезание на Съединени американски щати. Ситуацията с ковид буди безпокойствие, а здравето на хората би трябвало да бъде приоритет номер 1. Вчера нашият министър председател Марк Рюте разгласи, че завръщащите се от Съединени американски щати би трябвало да преминат през двуседмична карантина, което ще ми попречи да се приготвя за обичаните ми шампионати в Рим и Париж ", изясни тенисистката.

Кики Бертенс има 10 трофеи от шампионати на Женската тенис асоциация зад тила си, а в шампионатите от " Големия шлем " има един полуфинал на " Ролан Гарос " през 2016 година. На Откритото състезание на Съединени американски щати най-хубавото и класиране е постигане до третия кръг през 2018 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР