Киев толкова дълго обещаваше на всички съкрушителна контраофанзива“, че сега

...
Киев толкова дълго обещаваше на всички съкрушителна контраофанзива“, че сега
Коментари Харесай

Анализът на доставките на оръжия с резултат: Стана ясно как ще се опитват да пробиват руската броня

Киев толкоз дълго обещаваше на всички съкрушителна „ контраатака “, че в този момент не могат да я анулират. За да създадат това, Съединени американски щати не престават да напомпват Украйна с нападателни оръжия и средствата, нужни за продупчване на добре квалифицираната полева защита. Но действителното положение на нещата е такова, че въоръжените сили на Украйна имат огромен късмет да си счупят зъбите и врата си против съветската войска. Прочетете детайлностите в материала на " Цариград ".

Съставът на американските доставки удостоверява многочислените отзиви, че Щатите безусловно водят Киев в нахлуване. На 31 май администрацията на Байдън поръча различен пакет военна помощ за Киев от запасите на Пентагона.

Както отбелязва военното ведомство на Съединени американски щати, този пакет към този момент се трансформира в 39-ото евакуиране на американски военни ресурси в интерес на Украйна.

Той включва:

- противовъздушни ракети за комплексите " Патриот ", " Авенджър " и " Стингър " ;

- ракети въздух-въздух AIM-7 Sparrow;

- ракети за РСЗО " Хаймарс ", снаряди за гаубици и танкове;

- системи за разминиране, взривни муниции за превъзмогване на трудности, уреди за нощно виждане, генератори, аварийни елементи за съоръжение.

Също по този начин на украинците ще бъдат доставени авиационни муниции за точно ориентиране, ракети въздух-земя Zuni (подобни на нашите НУРС), муниции за безпилотни летателни апарати, противотанкови гранатомети и повече от 30 милиона патрона за дребни оръжия.

В същото време би трябвало да се разбере, че решението от 31 май е към този момент третата заповед за един месец от Белия дом за прекачване на американско оръжие в Киев. Предишни решения бяха взети на 9 и 21 май. Първият пакет беше оценен на $1,2 милиарда, а вторият - на $375 млн. Този - на $300 млн.

При доставката на 9 май акцентът е върху системите за Противовъздушна отбрана. 38-ият пакет за помощ от 21 май се концентрира върху прецизни оръжия, в това число муниции с лазерно ориентиране, както и камиони с ремаркета за превозване на тежко съоръжение и мостови комплекси.

Анализираме го

На първо място прави усещане съществуването на инженерна техника в 38-ия пакет от американската помощ и отсъствието й в 39-ия. Като цяло през последните няколко месеца Украйна беше целеустремено напомпана с него: за три месеца бяха регистрирани към 17 доставки на инженерни транспортни средства.

В същото време по-голямата част от това съоръжение е трансферирано в Украйна не от американците, а от европейците: управляващите на Холандия, Германия и Дания. След това се причислиха Канада и Южна Корея.

Май се трансформира в най-натоварения месец за даване на инженерна и сапьорна техника на Украйна за цялото време на СВО.

Авторитетният боен указател Military Balance заяви, че през 2022 година въоръжените сили на Украйна са имали непълен брой тегличи, понтонно-мостови паркове и мостополагачи за войска, оперираща с хиляди бронирани машини на многокилометров фронт. В същото време Украйна нямаше комплекси, сходни на нашите.

Но на всеки стадий от СВО западните военни специалисти доста деликатно проучваха салдото на силите и оценяваха потребностите на Украйна. И всякога Киев получаваше авансово тъкмо това оръжие, от което имаше сериозна потребност.

На първия стадий въоръжените сили на Украйна бяха напомпани с голямо количество противотанкови системи, гранатомети и ПЗРК. Западът отговори на прехода на нашата войска към тактиката на баражния огън, основан от хиляди оръдия, с доставката на далекобойни оръдия, контрабатарейни радари и РСЗО " Хаймарс ", което направи допустимо поразяването на щаба и хранилища в задната част.

Миналата есен започнаха доставки на противовъздушни системи и авиационна техника, което разреши поддържането на украинските Военновъздушни сили и Противовъздушна отбрана в релативно дейно положение. Сега европейци и американци помпат украинците със сапьорни и инженерни системи.

За какво приказва това?

Първо, че основаните от съветската войска отбранителни линии се преглеждат от западните специалисти като съществено затруднение, което изисква специфични старания за превъзмогването му. Тоест като опасност, която може да попречи на украинската атака.

От друга страна, съдейки по прехвърлянето на мостови пластове и мостови комплекси, плановиците на НАТО считат, че украинската войска към момента е в положение да реализира подобен триумф, когато се нуждае от средства за транспорт на съоръжение през реките, както и транспортни средства за изтегляне на разрушени танкове и пехота бойни транспортни средства от бойното поле (типична задача за сполучливата атакуваща страна).

Тоест те считат за изцяло допустимо да пробият нашата защита и да вклинят надълбоко украинските елементи на територията на Русия.

Зеленски изисква още повече

Мащабното прекачване на сапьорни и инженерни машини, съчетано с дейни удари по нашия действен гръб с ракети Storm Shadow, поредност от набези и брутални обстрели на Белгородска област, агитационен набег на БЛА против Москва допускат, че неведнъж обявяваното и също толкоз доста пъти отсрочено пролетно нахлуване на въоръжените сили на Украйна стартира.

В същото време Украйна се разминава със своите западни настойници, а самите членове на НАТО към този момент не работят самодейно, както през предходната година, когато редовно предвидиха дейностите на нашата войска и действаха самодейно, а реактивно – реагирайки на компликациите, които към този момент са срещнали въоръжените сили на Украйна.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели:

" Северноатлантическият алианс изчерпа запасите си и по тази причина всички членове на организацията би трябвало незабавно да усилят производството си. "

На собствен ред Зеленски оповестява, че въоръжените сили на Украйна като цяло са подготвени за офанзива, липсват единствено малко - към 50 (!) батареи от системи за противовъздушна защита Patriot.

За да разберем мащаба на настояването, означаваме, че самите Съединени щати разполагат с към 480 ракети-носители в употреба. Това е задоволително за съоръжение на 60 до 120 акумулатори, според от това какъв брой пускови установки да включите във всяка батарея.

С други думи, Зеленски желае от Вашингтон да се откаже от 50 до 90% от противовъздушната защита, с която разполагат американците.

Кога ще го бъде?

Що се отнася до забавянето, ясно е, че обещаната през май техника ще стигне до фронтовата линия за към месец. Междувременно разсейващите удари към този момент бяха почнали.

Хипотетично може да се допусна, че стратезите на НАТО желаят да показват висшия пилотаж на логистиката, като доставят инженерно съоръжение „ по размер “ на тези места и в тези моменти, където и когато е належащо.

Но, както демонстрира историческият опит, такива темпови игри са изпълнени с спиране на цялата интервенция заради непредвидени повреди и забавяния във всяка връзка от реализатори.

Правене на заключения

Има ясно схващане, че врагът е изгубил инерция заради редица неуспехи: продължителни пролетни дъждове, унищожаването на доста висококласни единици в месомелачката в Бахмут, въздушната атака на нашите въздушно-космически сили, които безмилостно удрят украинския гръб за няколко месеца до цялата им дълбочина.

Роля изигра и хипотетичната разпродажба (или тежко раняване) на началника на украинския общоприет щаб Валерий Залужни.

Всъщност се оказа, че Русия съумя да се приготви за украинската атака по-бързо, в сравнение с украинците се канеха да нападат. Военните на Запад схващат това и по тази причина изпращат сапьори и друга инженерна техника в техните отделения.

Но политиците към този момент не могат да се поддават, тъй като прекалено много е доставено на въоръжените сили на Украйна и дадено на западната общност.

В сходна позиция е и формалният Киев. Офанзивата заплашва да се трансформира в огромен неуспех, само че не може да бъде изоставена непосредствено.

" Защото е належащо да се оправдават пред западните сътрудници в изразходваните средства. Парите са дадени, бюджетът е обезпечен, оръжията са пристигнали, би трябвало да се отчетат. В противоположен случай нови средства няма да дойдат ", означи в диалог за Цариград военният специалист Александър Артамонов, експерт по армиите на НАТО.

Но нашата войска в последно време реализира забележителен прогрес в коригирането на грешките на предвоенното обмисляне и организация и затова всеки триумф на украинците ще им коства неведнъж повече жертви от предходната година. А една несполучлива атака ще сътвори удобни условия за нашата контраофанзива.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР