Киев ще приема до 1 март предложения от потенциални партньори

...
Киев ще приема до 1 март предложения от потенциални партньори
Коментари Харесай

Киев очаква до 1 март предложения от потенциални партньори за управление на газотранспортната система


Киев ще приема до 1 март оферти от евентуални сътрудници за взаимно ръководство на украинската газотранспортна система за осъществяване на предварителни съвещания, оповестява в понеделник пресслужбата на Министерство на енергетиката на Украйна.

През декември 2017 година държавното управление на украинската стана взе решение за започване на публична процедура за избор на интернационален сътрудник за ръководство на газотранспортната система. Основен аршин за търсене и избор на сътрудник е оптималното натоварване на украинската газотранспортна система, като за задачата има особено основана работна група.

„ На 28 декември 2017 година Министерство на енергетиката и въглищната индустрия на Украйна насочи покана към оператори на газотранспортни системи от Европейска комисия и Съединени американски щати за предварителни съвещания за употреба и ръководство на газотранспортната система на Украйна, като евентуални сътрудници. Във връзка с продължение на периода за подаване на информационно-аналитични материали и оферти от евентуални сътрудници за осъществяване на предварителни съвещания до 1 март 2018 година министерство на енергетиката и въглищната индустрия на Украйна популяризира съответната информация измежду операторите на газотранспортна система на страните – членки на Европейски Съюз и Съединени американски щати “, се споделя в известие на уеб страницата на Министерство на енергетиката.

Правителството на Украйна през ноември в границите на преструктуриране на компанията „ Нафтогаз “ взе решение за основаване на нов оператор на газотранспортната система – компанията „ Магистрални газопроводи на Украйна “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР