Киев. Президентът Володимир Зеленски обеща във вторник да възстанови украинската

...
Киев. Президентът Володимир Зеленски обеща във вторник да възстанови украинската
Коментари Харесай

Reuters: Зеленски обеща да възстанови украинската власт над Крим

Киев. Президентът Володимир Зеленски даде обещание във вторник да възвърне украинската власт над Крим, с което, съгласно него ще способства за възобновяване на „ международния ред и закон “, предава Reuters .

Украинският водач съобщи на интернационална конференция за Крим, че възобновяване на контрола над полуострова, анексиран от Русия през 2014 година в ход, ще бъде „ най-голямата антивоенна стъпка “.

„ Всичко стартира с Крим и ще приключи с Крим “, съобщи Зеленски във встъпително послание към Кримската платформа, конгрес, който е образуван към концепцията да се възвърне териториалната целокупност на Украйна.

„ И това е правилно и аз имам вяра в това на 100%, че с цел да се преодолее терорът, да се върнат гаранциите и сигурността в нашия район, в Европа, в целия свят, е належащо да спечелим победа в битката против съветската експанзия “. „ Трябва да се освободи Крим от окупация “, безапелационен е украинският президент. „ Това ще бъде съживяването на международния закон и ред “.

В срещата вземат участие представители на към 60 страни и интернационалните организации, в това число към 40 президенти и министър председатели. Почти всички участваха онлайн, като единствено полският президент Анджей Дуда участва персонално в Киев.

Както отбелязва Reuters, Русия не демонстрира никакви признаци, че има желание да се откаже оти Крим, където се намира нейният черноморски флот, и употребява полуострова като платформа за нанасяне на ракетни удари по украински цели.

„ Въпреки (руските) закани, Украйна е задоволително мощна, с цел да види вероятностите за украинския Крим “, означи Зеленски. „ Възстановяването на контрола на Украйна над полуостров Крим ще бъде историческа антивоенна стъпка в Европа, възстановяваща сигурността и справедливостта “.

По думите му, Русия е трансформирала Крим в „ зона на екологично злополучие и боен плацдарм за експанзия “, употребявайки го, с цел да изстреля 750 крилати ракети по „ градове и села “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР