Киев. Президентът на Украйна Петро Порошенко съобщи, че анонсираната по-рано

...
Киев. Президентът на Украйна Петро Порошенко съобщи, че анонсираната по-рано
Коментари Харесай

ТАСС: Петро Порошенко анонсира, че работата на Операцията на обединените сили в Донбнас ще започне от 30 април

Киев. Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че обявената по-рано от него Операция на обединените сили (ООС) в Донбас ще стартира да работи в района от 30 април, предава ТАСС .
„ Статутът на АТО (военната интервенция на Киев в Донбас – бел. ТАСС) ще се измини на статут на ОБединените сили на 30 април. Мисля си, че казусът не е в преимуществата, а в това, че през днешния ден се трансформира съществено организацията на ръководство на военната конструкция, Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) получава спомагателни компетенции за реагиране на експанзия “, съобщи той в петък в хода на изявление пред украински ТВ канал.
ТАСС напомня, че на 6 март Порошенко разгласи, че форматът на АТО в Донбас ще бъде изменен на интервенция на Обединените сили и назначи за командващ Сергей Наев. Според думите на президента, той самичък е показал пред себе си „ задачата да укрепи въоръжените дотолкоз, че те да са способни да освободят окупираните теротирории “. При това, както е отбелязал заместник-директорът на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) Виктор Кононенко, „ всъщност нищо не се е трансформирало “, като се изключи че СБУ е предала управлението на интервенцията на военните.
Заедно с това представителят на Генералният щаб на ВСУ Юрий Бобров е декларирал по-рано, написа съветската организация, че АТО и Операцията на обединените сили са „ разнообразни неща и едното не изключва другото “. „ Нещо повече, убеден съм, че АТО ще продължи без значение от това по кое време ще стартира или ще приключи интервенцията на обединените сили, - съобщи той. – АТО ще приключи тогава, когато последният участник в противозаконните формирования, последният терорист бъде арестуван и доставен в правоохранителните органи “.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР