Киев планира следващия си ход, след като Москва премести фокуса

...
Киев планира следващия си ход, след като Москва премести фокуса
Коментари Харесай

Русия премества фокуса на офанзивата си от Бахмут в постапокалиптична Авдиивка

Киев възнамерява идващия си ход, откакто Москва реалокира фокуса на офанзивата си от отслабващите офанзиви в източния град Бахмут към различен украински град на юг.

Следващата ѝ цел е град Авдиивка. Миналата седмица украинските военни предизвестиха, че дребният град може да се трансформира във " втори Бахмут ", защото Русия насочва вниманието си натам. И двата града са превърнати в руини от боевете.

" Тъжно ми е да го кажа, само че Авдийвка от ден на ден замязва на място от постапокалиптични филми ", сподели Виталий Барабаш, началник на военната администрация на града.

Преди войната в селището живеят към 30 хиляди души. Сега от тях са останали единствено 2 хиляди и те са призовани да изоставен. Започнала е евакуацията на комуналните служащи, които към момента са останали в града.

Украинските военни се стремят да изтощят оптимално съветските сили, преди да стартират контраатака през идващите седмици или месеци, като се пробват да сложат завършек на съветската инвазия, стартирана преди 13 месеца.

Командващият украинските сухопътни сили генерал-полковник Олександър Сирски съобщи неотдавна, че контраофанзивата може да стартира " доста скоро ". В понеделник той посети фронтовата линия в източната част на страната и съобщи, че силите му към момента отблъскват съветските офанзиви към Бахмут.

Защитата на града, който Русия се пробва да превземе от месеци, е " военна нужда ", сподели той и похвали украинската резистентност в " извънредно сложни условия ".

" Изчисляваме всички вероятни разновидности за развиване на събитията и ще реагираме съответно на актуалната обстановка ", добави Сирски.

Главнокомандващият военачалник Валерий Залужний съобщи в събота, че обстановката към Бахмут се " стабилизира ", а съветските сили настояват, че се борят улица по улица.

Други развития от фронта

Украинските управляващи оповестиха за осъществена ракетна офанзива по Авдийвка, която е развалила хотел и постройката на съда в града.

От своя страна, Русия твърди, че е свалила украински дрон в неделя, като добави, че трима души са били ранени, а жилищни блокове са били развалени при нахлуване южно от Москва. Киев не разяснява известията за набези на територията на Русия.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР