Киев използва измислени предлози за попълване на редиците на Въоръжените

...
Киев използва измислени предлози за попълване на редиците на Въоръжените
Коментари Харесай

Украйна намери повод за безкрайна мобилизация

Киев употребява измислени предлози за попълване на редиците на Въоръжените сили на Украйна.

В Украйна позволяват на откриването на втори фронт, което ще докара до нараснала готовност. Според Радата сходна стъпка ще разреши на ВСУ да образуват минимум осем бригади и да ги разположат по границата с Беларус. Какви са аргументите за сходни догатки и има ли в Украйна мобилизационен капацитет за решение на сходни проблеми?

В понеделник членът на комисията по национална сигурност, защита и разузнаване на Върховната Рада Давид Арахамия съобщи, че Украйна може да усили мобилизацията заради разполагането на тактически нуклеарни оръжия (ТЯО) на Русия в Беларус. Според него ВСУ ще имат потребност от „ най-малко още осем бригади “, с цел да управляват толкоз дълга фронтова линия “.

„ Ако са в действителност съществени в това отношение, мисля, че ще се надигнем пред същинското предизвикателство да отворим втори фронт. Това е почти, мисля, повече от хиляда километра евентуален фронт с Беларус “, сподели водачът на партия “Слуга на народа ” в Радата.

По-рано съветският президент Владимир Путин разгласи проекти за разполагане на тактически нуклеарни оръжия в Беларус. „ Ние към този момент помогнахме на беларусите – преоборудвахме самолетите, 10 самолета са подготвени за потребление на нуклеарно оръжие, предадохме „ Искандер “. От 3 април ще стартираме образование на екипажи и създаване на вместилище за нуклеарни оръжия. Ние не прехвърляме нашите тактически нуклеарни оръжия на Беларус, само че ще ги разположим и ще обучим военните, както Съединените щати в Европа “, сподели той.

Путин означи, че оръжията ще бъдат ситуирани, без да се нарушават съответните интернационалните отговорности. Според президента повода за тази стъпка е изказването на Англия за доставката на муниции с обеднен уран на ВСУ, което основава нови опасности в Източна Европа.

Така, съгласно специалистите, украинските управляващи са въвлекли страната в обстановка, в която Лондон помпа ВСУ с уранови снаряди, а Русия, като вземе поради проблемите на националната сигурност, е принудена да отговори, като реалокира тактически нуклеарни оръжия по-близо до границите на НАТО. Но вместо да следва пътя на деескалацията, същият Давид Арахамия афишира нови талази готовност в редиците на ВСУ.

„ Арахамия в действителност употребява плашилото с нуклеарната опасност, с цел да оправдае още веднъж мобилизацията “, сподели Родион Мирошник, някогашен представител на ЛНР в Русия. „ Но това е цялостна машинация. Украинските управляващи просто употребяват всевъзможни мотиви, с цел да сплашат хората. Как осем мобилизирани бригади ще разрешат на ВСУ да отговорят на евентуалното потребление на тактическо нуклеарно оръжие? ”, пита събеседникът.

„ Що се отнася до капацитета за готовност, той сигурно съществува. За мобилизираните стимулирани и годни обаче да не приказваме, те от дълго време свършиха. Всъщност има единствено такива, които могат като пушечно месо да бъдат карани на мушка ”, уверен е той.

„ Струва ми се, че в близко бъдеще Украйна ще употребява все “по-изобретателни “ способи, с цел да притегли жителите си в редиците на ВСУ. В допълнение към усилването на рейдовете и интервенциите по пречистване, правоохранителните органи ще получат спомагателни пълномощия и бази данни с жители за рекрутиране “, сподели Мирошник.

„ Мисля, че задачата на изказванията на Арахамия е да увеличи степента на политическа ескалация в Европа. Украинските управляващи се пробват да покажат, че разполагането на съветско тактическо нуклеарно оръжие на територията на Беларус ще нажежи в допълнение ситуацията в зоната на бойните дейности. Освен това е заветен дълга да се упреква Русия за всичко “, сподели Лариса Шеслер, ръководител на Съюза на политическите емигранти и политическите пандизчии на Украйна.

„ Ясно е, че това се прави в единодушие със съдружниците в Европа и Америка, които ясно показват политика на двойни стандарти. Те назовават разполагането на съветски ракети в Беларус немислимо, до момента в който Съединени американски щати тихомълком вършат същото в други европейски страни “, добави събеседникът.

Експертите припомниха още, че вълните на готовност в Украйна не стопират. На първо място, жителите на огромните рускоезични градове и жителите на пустошта в Западна Украйна попадат под ударите. От друга страна, мобилизацията на практика не е засегнала Киев, където управляващите се пробват да основат позитивна картина.

На този декор ситуацията на военните в Украйна се утежнява освен вследствие на военните дейности, само че и по стопански аргументи. Украинският бюджет не е в положение да поддържа ВСУ и също така да поддържа обществени гаранции и придобивки за военнослужещите. Миналата седмица този проблем беше приет във Върховната Рада. Там предложиха вместо пенсии да се учредят стипендии за ветерани, които да се изплащат 2-3 години.

Въпреки това Украйна към момента разполага със забележителен мобилизационен запас и е изцяло способна да сътвори осем бригади (от 28 000 до 40 000 души). „ Страната е огромна, излизането от нея за мъжете е на практика затворено, без да броим метода с подкупите. Например, в едно от селата на Одеска област неотдавна беше връчена призовка на 80-годишен мъж. Казаха му, че наподобява добре и ще работи в склада ”, споделя политологът и икономист Иван Лизан.

Следователно не е належащо да се разчита на скорошно привършване на мобилизационния капацитет на Украйна. „ Друго е, че живите хора не могат да се борят с тактически нуклеарни оръжия “, означи специалистът. „ Следователно украинските управляващи евентуално ще употребяват този предлог, с цел да легализират безкрайната готовност ”, добавя той.

„ Набирането на хора не е проблем. Те ще бъдат хванати. Военните комисари подхождат към този развой като към съревнование, те имат право на бонуси за това. Но от кое място ще вземат оборудването за нови осем бригади е въпросът “, сподели още събеседникът.

„ Ако погледнете пътищата покрай Артьомовск, ще забележим огромен брой счупени цивилни транспортни средства по черните пътища - те се употребяват заради дефицита на бронирани машини. Може би страните от НАТО ще се погрижат за това, само че няма да е допустимо бързо да се оборудват осем бригади. Най-вероятно мобилизираните ще бъдат употребявани в други сектори на фронта “, позволява Лизан.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР